Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Insolventa persoanelor fizice se poate aplica doar cu studiu de impact si in timp

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Ian. 2015 Exclusiv
Tags: insolventa, persoanele fizice, bnr, danescu, debitori, disciplina de plata

Conform celor mai noi informatii pe aceasta tema, crearea cadrului legal in ce priveste insolventa persoanei fizice trebuie facuta cu un studiu de impact, fara presiune de timp, pentru mentinerea disciplinei de plata si "evitarea hazardului" in randul debitorilor, spus miercuri, la Comisia juridica a Camerei, reprezentantii ARB si Bancii Nationale.


Potrivit celor mai recent discutii, Legea insolventei persoanei fizice trebuie sa instituie un echilibru intre debitori si creditori, "pentru mentinerea disciplinei de plata si pentru evitarea hazardului in randul debitorilor", a afirmat Florin Danescu, presedintele executiv al ARB, citat de Mediafax.


Aceeasi sursa mentioneaza ca Danescu a explicat contextul actual referitor la aceasta situatie:

"ARB propune initiatorilor analiza modificarilor si completarilor aduse de comunitatea bancara initiativelor legislativelor privind insolventei persoanelor fizice, pentru mentinerea disciplinei de plata si pentru evitarea hazardului in randul debitorilor. Comunitatea bancara intelege foarte ferm ca practica din UE si efectele crizei economice mondiale, urmate si de evolutia cursului de schimb conduc la spre implementarea unei legi a insolventei persoanei fizice si in Romania. ARB sustine ca forma legii insolventei persoanei fizice sa instituie un echilibru intre debitori si creditori si aplicarea legii sa fie atent supravegheata si eventualele excese sa fie sanctionate", a spus Danescu.

Totodata, anunta Mediafax, Danescu a precizat:

"Impactul unei reglementari fara a tine cont si de pozitia comunitatii bancare consta in afectarea indicatorilor de prudenta bancara si reducerea creditarii persoanelor fizice. Reglementarea insolventei persoanelor fizice trebuie insotita de un studiu de impact riguros, care sa arate impactul global pe care il produce, avand in vedere ca se adreseaza tuturor categoriilor de creditori ai persoanelor fizice. O eventuala modificare legislativa trebuie sa aiba la baza un porces temeinic care sa aiba la baza o cercetare riguroasa si aportul tuturor institutiilor implicate, sa nu fie influentata de presiune de timp".

Alexandru Paunescu, director in Directia Juridica a BNR a spus ca un astfel de act normativ trebuie sa asigure in primul rand o stabilitate financiara prin disciplina de plata.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Insolventa persoanelor fizice se poate aplica doar cu studiu de impact si in timp":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

In Romania, insolventa reprezinta 20 la suta din PIB
Mai multe articole despre Danescu
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016