Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica, numarul total de intreprinderi din industrie, constructii, comert si servicii de piata a crescut anul trecut cu 4% comparativ cu 2011, in timp ce numarul mediu de salariati s-a redus cu 0,2%.
La finele anului 2012, sectorul industrie insuma 50.896 intreprinderi, respectiv 11,4% din totalul intreprinderilor active din domeniul economic (industrie, constructii, comert si servicii). Cea mai mare pondere a fost detinuta de intreprinderile active din cadrul sectorului "Servicii", respectiv 40,9%.
Intreprinderile din industrie au detinut cea mai mare pondere in ceea ce priveste numarul mediu de salariati (35,8%), urmate de cele din servicii (31,6%). Marimea medie a unei intreprinderi din industrie a fost de circa 27 de salariati, in timp ce in comert a fost de circa 5 salariati.
In ceea ce priveste cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost detinuta de intreprinderile cu activitate principala de comert (39,9%), intreprinderile din constructii detinand doar 7,3%.
Valoarea adaugata bruta la costul factorilor a fost obtinuta in 2012, in proportie de 42,7% in industrie, 8,3% in constructii, 17,9% in comert si 31,1% in servicii.
Structura investitiilor in cadrul sectoarelor se prezinta astfel: industrie 45%, constructii 21,3%, comert 10,7% si servicii 23%.
Rezultatul brut al exercitiului a inregistrat valori pozitive (profit) in industrie, comert si servicii, sectorul "Constructii" fiind singurul care a inregistrat valori negative (pierderi).

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Sursa: Agerpres

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Implicatii fiscale privind plata taxei de examenAlerta fiscalitate 13-17 octombrie 2008Noutati cu privire la decontul de TVAOptiunea de determinare a venitului net in sistem real. Cine are dreptul sa aplice optiunea?Codul fiscal – noi modificariUltimele articole
Rentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier TAXE SI IMPOZITE implineste 30 de ani!E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineFacilitatea privind neimpozitarea sumei de 300 lei in 2025. Exemplu util contribuabililorDistribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieArticole similare
Inscrie-ti ideea de afacere pe thebigpitch.ro si CNIPMMR te premiaza!Cine va avea cel mai mare TVA din UECine depune D 010 la final de luna? Nu riscati o amenda din partea ANAFCum arata schema de ajutor de stat pentru asigurarea dezvoltarii economice durabileBonificatie impozit pe venitul microINTREPRINDERIlor. Declaratie rectificativa. Studiu de cazUltimele articole
SAF-T 2025: Cum incadrezi entitatile neplatitoare de TVA in D406Piata muncii si impactul TVA asupra salariilor si beneficiilorImpozit pe profit. 4 exemple utile pentru calcularea impozitului si recuperarea pierderilor fiscalePlafoane fiscale valabile in anul 2025, pentru aplicarea TVA, in lei si in valutaTrecere la impozit pe profit in 2025. Pana cand se depune D700 si cum se completeaza formularulArticole similare
Plata unor cursuri de specializare. Emitem cu TVA factura catre societatea-mama?Codul Fiscal 2010 TITLUL II - Capitolul VII - Dispozitii tranzitorii si finaleVanzare cladire. Care este tratamentul TVA care se aplica?Actul care majoreaza semnificativ impozitarea cetatenilor. Ce se modificaSenatul a aprobat majorarea TVA la 24%Ultimele articole
Distribuire dividende catre persoane fizice. Ce OBLIGATII fiscale existaCum se calculeaza taxa pe stalp. EXEMPLU practic privind regiile autonomeD100 si impozitul pe CONSTRUCTII 2025. Ce trebuie sa stiiTVA imobiliare. Care este regimul TVA in cazul livrarii de CONSTRUCTII mai vechi de 2025Calcul impozite. Ce noutati au aparut in cazul impozitului pe CONSTRUCTII
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"