Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 16 Ian. 2013 Exclusiv
O societate (inregistrata ca platitoare de TVA) a realizat in anul 2011 o cifra de afaceri de 125.000 lei si in anul 2012 o cifra de afaceri de 80.000 lei. Vom stabili astfel in ce masura poate aceasta societate sa se retraga din evidenta platitorilor de TVA si ce documente vor trebui depuse.
Solutia consultantului:
Daca in cursul anului 2012 nu ati depasit plafonul de scutire, pentru a iesi din evidenta platitorilor de TVA, pana pe data de 10 ianuarie 2013, trebuie sa depuneti la organul fiscal de care apartineti, formularul 096 "Declaratie de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA", insotit de urmatoarele documente:
|
- Balanta de verificare la 31.12.2012
- Imputernicire semnata de reprezentatul legal (administrator) si stampilata;
- Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA in original.
Plafonul de scoatere din evidenta ca platitor de TVA este de 220.000 lei, prevazut la art 153 alin. (1) din Codul fiscal . Forumularul 096 se utilizeaza pentru anularea inregistrarii in scop de TVA, conform art. 152 alin. (7) din Codul fiscal , redat mai jos:
"(7) Persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 care in cursul anului calendaristic precedent nu depaseste plafonul de scutire prevazut la alin. (1) poate solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153, in vederea aplicarii regimului special de scutire, cu conditia ca la data solicitarii sa nu fi depasit plafonul de scutire pentru anul in curs. Solicitarea se poate depune la organele fiscale competente intre data de 1 si 10 a fiecarei luni urmatoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabila in conformitate cu prevederile art. 156^1.

Cartea Verde a TVA

Agricultura Noutati fiscal-contabile Monografii contabile specifice

Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Anularea va fi valabila de la data comunicarii deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA. Organele fiscale competente au obligatia de a solutiona solicitarile de scoatere din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA cel tarziu pana la finele lunii in care a fost depusa solicitarea.
Pana la comunicarea deciziei de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA, persoanei impozabile ii revin toate drepturile si obligatiile persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153. Persoana impozabila care a solicitat scoaterea din evidenta are obligatia sa depuna ultimul decont de taxa prevazut la art. 156^2, indiferent de perioada fiscala aplicata conform art. 156^1, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost comunicata decizia de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA. in ultimul decont de taxa depus, persoanele impozabile au obligatia sa evidentieze valoarea rezultata ca urmare a efectuarii tuturor ajustarilor de taxa, conform prezentului titlu."

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Retragerea din evidenta platitorilor de TVA. Conditii si documente de depus":
Rating:
Nota: 3.5 din 5 din 3 voturi
Rating:
Nota: 3.5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Articole similare
SCOATERE DIN EVIDENTA produse degradate. Cum deducem TVA-ul aferent cheltuielilor?SCOATERE DIN EVIDENTA clienti incerti. Decont TVAModificari in 2012: Scoaterea din evidenta in scopuri de TVADocumentar fiscal: Optiunea de renuntare la calitatea de platitor de TVAExecutare silita. Cum facem compensarea creantei cu un imobil din executare?Ultimele articole
Monografie contabila pentru scoaterea din evidenta a furnizorilor radiatiCreanta neincasata. Regim fiscal SCOATERE DIN EVIDENTAMicrointreprindere. Cum se scot din gestiune bunuri nevandabile si documentele necesare in aceasta situatieReminder ANAF! 26 octombrie - termen limita pentru depunerea a noua declaratii fiscale -Client radiat. SCOATERE DIN EVIDENTA creanta
Mai multe articole despre scoatere din evidenta
Articole similare
Ordinul 596/2021. Noile DOCUMENTE necesare acordarii indemnizatiei pentru timp redus de lucruAu fost modificate normele metodologice ale programului IMM INVEST. Pentru anumite domenii nu se pot garanta crediteNoutati legislatie Fiscala 2-5 februarie 2009 - Monitorul OficialInactivitate temporara declarata la ONRC. Care e procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu in 2014?Doi pasi simpli pentru a lichida PFA/II/IFUltimele articole
Imobilizarile corporale. Ce DOCUMENTE se utilizeaza pentru evidenta lorLegea 125/2023. Cum a fost completata legea privind evaziunea fiscala din domeniul TVAMod calcul si declarare impozit pe veniturile obtinute de catre proprietar din inchirierea camerelor in scop turisticTermenul de aplicare a Legii privind venitul minim de incluziune a fost devansat la 1 iunie 2023A fost aprobat un alt plafon de incasari de la persoane fizice pentru organizatorii de nunti si botezuri
Mai multe articole despre documente
Articole similare
Calendar ANAF: Ce obligatii declarative indeplinim pana la 25, respectiv 29 februarie?Plafonul peste care o persoana fizica trebuie sa plateasca TVA este ...Codul Fiscal 2010 TITLUL VI - Capitolul XII - Regimuri specialeMin. Economiei a publicat tutorialul necesar beneficiarilor masurii HoReCa pentru vizualizarea deciziei de admitereClarificam totul despre TVA la incasare de la 1 ianuarie 2014. Afla explicatii concrete cu privire la Formularul 097!Ultimele articole
Luni, 22 mai 2023, se implineste termenul de depunere a declaratiilor fiscale pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareSistemul TVA la incasare: ce este, cand si de cine poate fi aplicatJoi, 20 aprilie 2023, este termenul de depunere a declaratiilor fiscale pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasarePlatitor de TVA. Ce inseamna, cand devii platitor de tva si ce avantaje poti avea in acest cazDeducere cheltuieli de sponsorizare din impozitul specific
Mai multe articole despre cifra de afaceri

Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"