Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In sedinta de miercuri, Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de lege privind stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.
Proiectul se refera la modificarea modalitatii de atribuire a certificatelor de producator in Romania in vederea combaterii evaziunii fiscale, a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Proiectul va fi trimis Parlamentului in regim de urgenta.
"Este, cred eu, un document foarte important. Odata ce va fi adoptat, probabil ca modalitatea de implementare va fi si in analiza Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale.
Incercam in acest fel sa dam posibilitatea celor care sunt cu adevarat producatori in Romania sa poata sa isi desfaca produsele pe care le obtin in pietele existente la nivelul oraselor, existand de foarte multe ori acei intermediari care impiedica comercializarea produselor direct de catre producator", a declarat Daniel Constantin.
Proiectul de lege se refera la modalitatea obtinerii certificatului de producator. De asemenea, se refera si la introducerea carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol.
Carnetul este utilizat de catre persoana fizica care detine atestatul de producator pentru comercializarea produselor agricole obtinute in ferma sau gospodaria proprie, a spus Constantin. Acesta a precizat ca documentul va fi emis de catre primarii.
Sursa: Hotnews.ro
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
- Taxe si Impozite
- Certificatul de producator
- Combaterea evaziunii fiscale
- Produselor din sectorul agricol
Articole similare
Finantare pentru IMM-uri. Noi parteneriate potrivite pentru finantari inteligenteNu mai sunt bani pentru afacerile de la zero ale tinerilor antreprenoriSolutii de fiscalitate si contabilitate de top in lucrarile expertilorTVA - Baza de impozitare la importul de bunuriRegim special second-hand. Cum tratam marja de profit negativa?Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Documentar fiscal: Obtine CERTIFICATUL DE PRODUCATOR si evita amenzile!Documentar fiscal privind CERTIFICATUL DE PRODUCATOR si comercializarea produselor agroalimentareFa-te PFA, Gheorghe! Fa-te PFA, Ioane!Articole similare
Actiunile de control ale ANAF, in aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscala cu 430 milioane lei TVA-ul la paine risca sa fie din nou majorat la 24 la suta!Modificari aduse Legii 241/2025 prin Legea 126/2024 privind COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE. Tabel comparativO noua colaborare intre institutii: COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE si cresterea nivelului de colectare a taxelorControale ANAF: 6 probleme constatate de inspectori in sem.I din 2022Ultimele articole
Proiect OUG: Finantele propun noi exceptii de la obligativitatea utilizarii caselor de marcat electoniceFacilitati fiscale, OUG 59/2024. Suma netaxabila de 300 lei se poate aplica de mai multe ori?Noutati privind COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE aduse de Legea 126/2024Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024Articole similare
Facturi netrimise prin E-Factura. Care este tratamentul fiscal pentru impozitul pe profit si TVAElemente obligatorii in D 394 si explicatiile date de ANAFLa 1 iulie 2016 intra in vigoare noul formular 394Control inopinat 2017: Ce acte sunt obligatorii in caz de control?Nou de la ANAF: Cine completeaza si depune Formularul 394 in 2017?Ultimele articole
D394 in 2024. In formular se declara contractele de sponsorizare, asigurarea privata de sanatate si asigurarile RCA/Casco?Documentele justificative in contabilitate. Ce trebuie sa cuprinda si cum se corecteazaE-Transport: TOT ce trebuie sa stii despre sistem pentru a evita amenzi de pana la 100.000 de leiPana la final de ianuarie 2022 trebuie depusa D 394 privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate in scopuri de TVAAchizitia de marfuri de la o persoana fizica: Regimul fiscal si declarativ al cumpararilor de bunuri pe baza de borderouAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"