Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Refacturare cheltuieli catre salariatii proprii. Casa de marcat

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 10 Iul. 2019 Exclusiv
Tags: casa de marcat, oug 28, refacturare

O societate comerciala a incheiat un contract de prestari servicii medicale cu o clinica privata. Pe langa serviciile de medicina muncii, angajatii beneficiaza de tarife preferentiale la alte servicii medicale, care se factureaza catre societatea comerciala, urmand ca aceasta sa incaseze contravaloarea de la angajati.

Este necesara emiterea de factura fiscala si bon fiscal prin casa de marcat de catre angajator catre angajat pentru incasarea acelor sume sau exista o alta posibilitate de decontare.

Raspunsul specialistului


Potrivit art. 1 alin. (1) din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile ulterioare, prevede ca operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale.
 
Insa, in masura in care aceste vanzari au loc cu caracter ocazional, ele nu intra sub incidenta OUG 28/1999, conform art. 4 din Normele metodologice de aplicare aprobate prin HG 479/2003, republicata, care prevede ca prin livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie se intelege acele activitati desfasurate cu caracter permanent.

Nu intra in aceasta categorie eventualele livrari de bunuri si prestari de servicii direct catre persoane fizice efectuate intamplator de catre agentii economici, altii decat comerciantii cu amanuntul. Din pacate, insa, reglementarile legale in domeniul utilizarii caselor de marcat nu definesc termenul de "intamplator", lasind la latitudinea organelor de control aceasta apreciere.
 
In concluzie, avand in vedere ca serviciile medicale sunt prestate pe baza de abonament, iar refacturarile serviciilor medicale nu par a fi cazuri singulare, e necesar sa luati in calcul varianta decontarii prin banca a acestor servicii medicale , in momentul in care le refacturati catre proprii angajati (pentru a nu fi pus in situatia de a achizitiona casa de marcat special pentru aceste incasari).
Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate
Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Proceduri obligatorii. Spalarea banilor
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Vezi detaliiRaspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 

Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Refacturare cheltuieli catre salariatii proprii. Casa de marcat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016