Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor Publice le-a cerut demisia presedintelui si a vicepresedintelui ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: anaf, demisia, gelu stefan diaconu, anca dragu, dosar

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a cerut demisia presedintelui ANAF, Gelu Stefan Diaconu, si a vicepresedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vatasoiu, dupa ce acestia au fost pusi sub acuzare de DNA, in dosarul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun.


"Fiscul este una dintre cele mai importante institutii din Romania, iar conducerea sa trebuie sa fie mai presus de orice suspiciune. In aceasta situatie, in care presedintele si vicepresedintele ANAF sunt pusi sub acuzare, este normal sa le cer demisia. Asupra integritatii conducerii ANAF nu trebuie sa existe nici o urma de indoiala. Le-am cerut demisia celor doi pentru ca, in pozitiile pe care le detin, nicio suspiciune nu este acceptabila din perspectiva integritatii pe care ANAF, ca institutie, o reclama. Activitatea institutiei se desfasoara normal si acesta este cel mai important lucru in acest moment. Avem in vedere mai multe variante pentru conducerea ANAF si urmează să luăm o decizie cat de curand posibil", a spus ministrul Anca Dragu.

Iata declaratiile facute de Gelu Stefan Diaconu si publicate pe site-ul ANAF:

"Dupa cum cunoasteti, ieri, mi s-au adus la cunostinta invinuirile in dosarul instrumentat de domnul procuror Doru Florin Tulus, constand intr-un pretins abuz in functie si favorizarea faptuitoruliu.

Mentionez faptul ca am solicitat sa fiu audiat, retinut sau arestat, pentru clarificarea cu celeritate a acestui dosar kafkian.

Singura acuzatie care mi se aduce atat mie, cat si vicepresedintelui ANAF este aceea ca am emis doua circulare nelegale prin care am dispus suspendarea deciziilor de impunere privind plata CASS pentru dobanzile acumulate de alocatiile copiilor depuse in conturi, precum si pentru persoanele realizatoare de venituri modice.

Reamintesc opiniei publice ca anomalia prevazuta in Codul fiscal a facut ca aplicatia informatica sa trimita decizii de impunere de sute de lei pentru venituri de 2-3 lei, intrucat CASS-ul se calcula la venitul minim si nu la venitul efectiv, potrivit legii.

Am aflat cu stupoare ca domnul procuror Tulus apreciaza ca am suspendat emiterea acestor decizii care vizau sute de mii de copii si persoane cu venituri modice, pentru a ajuta de fapt un grup restrans de cateva sute de persoane pentru niste sume de sute de miii de ori mai mici decat cele pe care le-ar fi platit parintii copiilor si batranii cu dividende de 2-3 lei rezultate din actiunile detinute in urma vestitei cuponiade.

In plus, reamintesc faptul ca solicitarea de remediere a acestei aberatii fiscale a venit chiar din partea prim-ministrului si a ministrului de Finante de la acea vreme.

De asemenea, reprezentanti ai institutiilor care au propria Casa de Sanatate pentru Ordine Publica, Siguranta Nationala si Autoritati Judecatoresti mi-au atras atentia in mod imperativ ca, in urma emiterii acestor decizii, identitatea unora dintre angajatii acestora sa fie desconspirata, in relatia cu Fiscul.

Revenind la logica kafkiana a organului de cercetare penala, opinia publica trebuie sa stie ca acesta considera ca nu trebuia sa suspendam prin circulare emiterea deciziilor de impunere pentru sute de mii de copii si persoane cu venituri modice intrucat nu exista un temei legal, facand totodata o banala confuzie in ce priveste diferenta dintre suspendare emiterii unui titlu de creanta si anularea unei creante bugetare, apanaj al initiativelor ale MFP si ale Guvernului.

Cititi continuarea declaratiilor aici.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor Publice le-a cerut demisia presedintelui si a vicepresedintelui ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016