Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Numarul absolventilor de studii superioare care primesc ajutor de somaj a ajuns la aproape 53.000 in luna septembrie, nivel record inregistrat in ultimii 20 de ani, in conditiile in care, anual, ...
Numarul absolventilor de studii superioare care primesc ajutor de somaj a ajuns la aproape 53.000 in luna septembrie, nivel record inregistrat in ultimii 20 de ani, in conditiile in care, anual, aproximativ 100.000 de romani termina o facultate, scrie Ziarul Financiar.
Numarul de someri cu facultate s-a triplat in ultimii trei ani, mai ales ca in 2008 au existat doua generatii de absolventi (cu studii de trei si de patru ani pentru licenta), ca urmare a incheierii Conventiei de la Bologna, care prevede durata studiilor de licenta pe o perioada de 3 ani si masteratul de 2 ani. Rata de angajabilitate a absolventilor a scazut si ca urmare a faptului ca universitatile private si-au pierdut din credibilitate, din cauza problemelor legate de legalitatea diplomelor.
Rata somajului in randul absolventilor de facultate a ajuns la finele lunii septembrie la 7,9%, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Spre comparatie, in 1991 aceasta rata era de 2,3%, corespunzatoare unui numar de 8.000 de someri cu studii superioare.
Inca de la finele lui 2008, majoritatea firmelor private au inceput sa faca restructurari si sa blocheze bugetele pentru recrutare, pentru a-si putea tine afacerile pe linia de plutire, operand reduceri masive de costuri.
O mare parte din absolventii de facultate nu au reusit sa se angajeze, pentru ca firmele care mai aveau pozitii deschise au avut o plaja mai mare de candidati, cu experienta, care proveneau din randurile celor peste 570.000 de concediati de la inceputul crizei.
Absolventii de facultate primesc o indemnizatie de somaj de 255 de lei pentru o perioada de sase luni daca isi depun actele la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 60 de zile de la data absolvirii.
Manual de politici contabile - Stick USB
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Sursa: AGERPRES
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Divergentele dintre tarile UE subrezesc economiaLegea 123 din 2014 pentru modificarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal - Reducerea contributiei de asigurari socialeOUG 97/2020: Prelungirea acordarii drepturilor pentru cresterea copilului si alte beneficii in domeniile restrictionateVenituri din dividende. Platitorul calculeaza contributii sociale?Cum se impoziteaza veniturile din drepturi de autor in 2012Ultimele articole
A scazut SOMAJul in randul tinerilor in prima jumatate a anului 2024Persoane care obtin venituri din dividende si chirii. CAS, CASS si regim TVA in 2024In atentia persoanelor care NU mai detin carnetele de muncaCampanie nationala ITM in 2024 privind cazurile de munca nedeclarata. Care sunt cele mai frecvente neconformitatiANOFM aloca, pentru 2024, peste 890 de milioane de lei pentru subventionarea locurilor de munca destinate somerilorArticole similare
Taxe si impozite 2024. La ce sa te astepti anul acestaProvizioane pentru clienti incerti si anularea provizioanelor. Ce documente justificative sunt necesare si cum procedam?FIRME care au platit in 2022 impozit micro si vor sa treaca la impozit pe profit in 2023. Cum se face calculul?TVA Split a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2018Masuri de simplificare pentru operatiuni pluripartiteUltimele articole
SAF-T, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru contribuabilii mici. Ce perioada de gratie se aplicaMicrointreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca FIRMEle la 31 decembrie 2024FIRME care NU se incadreaza in plafonul micro de 250.000 euro. Pana cand trebuie modificat vectorul fiscalDe la 1 ianuarie 2025 declaratia D406 devine obligatorie si pentru FIRMEle miciControale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVAArticole similare
Ce declaratii se depun pana la 10 iunie 2015?Noile cote de TVA, taxarea inversa si alte masuri privind TVA din 2016Noua declaratie pe propria raspundere pentru obtinerea certificatului pentru situatii de urgenta – Ordinul nr. 872/2020Presedintele ANPC: Parlamentul nu va modifica ordonanta privind creditele populatieiDepunere declaratii decembrie 2013. Ce obligatii de plata avem luna aceasta la Fisc?Ultimele articole
Formularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiDepasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVAMicrointreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024Cum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Miercuri, 15 ianuarie 2025, termen limita pentru depunerea unor declaratii importanteAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"