Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Numarul absolventilor de studii superioare care primesc ajutor de somaj a ajuns la aproape 53.000 in luna septembrie, nivel record inregistrat in ultimii 20 de ani, in conditiile in care, anual, ...
Numarul absolventilor de studii superioare care primesc ajutor de somaj a ajuns la aproape 53.000 in luna septembrie, nivel record inregistrat in ultimii 20 de ani, in conditiile in care, anual, aproximativ 100.000 de romani termina o facultate, scrie Ziarul Financiar.
Numarul de someri cu facultate s-a triplat in ultimii trei ani, mai ales ca in 2008 au existat doua generatii de absolventi (cu studii de trei si de patru ani pentru licenta), ca urmare a incheierii Conventiei de la Bologna, care prevede durata studiilor de licenta pe o perioada de 3 ani si masteratul de 2 ani. Rata de angajabilitate a absolventilor a scazut si ca urmare a faptului ca universitatile private si-au pierdut din credibilitate, din cauza problemelor legate de legalitatea diplomelor.
Rata somajului in randul absolventilor de facultate a ajuns la finele lunii septembrie la 7,9%, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Spre comparatie, in 1991 aceasta rata era de 2,3%, corespunzatoare unui numar de 8.000 de someri cu studii superioare.
Inca de la finele lui 2008, majoritatea firmelor private au inceput sa faca restructurari si sa blocheze bugetele pentru recrutare, pentru a-si putea tine afacerile pe linia de plutire, operand reduceri masive de costuri.
O mare parte din absolventii de facultate nu au reusit sa se angajeze, pentru ca firmele care mai aveau pozitii deschise au avut o plaja mai mare de candidati, cu experienta, care proveneau din randurile celor peste 570.000 de concediati de la inceputul crizei.
Absolventii de facultate primesc o indemnizatie de somaj de 255 de lei pentru o perioada de sase luni daca isi depun actele la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 60 de zile de la data absolvirii.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sursa: AGERPRES
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Alerta fiscalitate 27-31 octombrie 2008Obligatii fiscale 2013: Contributii datorate de platitorii de venituri cu retinere la sursaCine depune formularul 112?Scapa de datorii in 2013 | Comunicat privind esalonarea la plataUltima zi pentru declaratiile cu termen la 15 octombrieUltimele articole
A scazut SOMAJul in randul tinerilor in prima jumatate a anului 2024Persoane care obtin venituri din dividende si chirii. CAS, CASS si regim TVA in 2024In atentia persoanelor care NU mai detin carnetele de muncaCampanie nationala ITM in 2024 privind cazurile de munca nedeclarata. Care sunt cele mai frecvente neconformitatiANOFM aloca, pentru 2024, peste 890 de milioane de lei pentru subventionarea locurilor de munca destinate somerilorArticole similare
Facturarea electronica, obligatorie de la 1 ianuarie 2024 pentru TOATE tranzactiile intre FIRME Doua situatii in care se poate modifica perioada fiscala pentru TVA de la trimestru la lunaLichidarea voluntara a unei microintreprinderi. Care sunt etapele?A fost aprobata de Guvern amnistia fiscala propusa de MFP pentru dobanzi, penalitati si alte accesorii datorate de FIRMENicio firma nu va mai fi obligata sa aplice sistemul split TVA. Proiect adoptat de senatoriUltimele articole
De la 1 ianuarie 2025 declaratia D406 devine obligatorie si pentru FIRMEle miciControale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVAFurnizori care NU transmit factura. Cum trebuie emisa autofactura de catre FIRMEFIRME care NU mai sunt microintreprinderi din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Microintreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca FIRMEle la 31 decembrie 2024Articole similare
Studiu de caz: Inregistrarea in scopuri de TVA in cazul activitatii de preluare a drepturilor de autorGuvernul a adoptat un nou OUG pentru sprijinirea IMM-urilor si domeniul HoReCa. Bugetul este de 100 milioane de euroCertificatul Constatator: ce Este si cum Se Obtine [Model]Noile proceduri de inregistrare si modificare a domiciliului fiscalLeul supraevaluat afecteaza exporturile si revenirea economicaUltimele articole
Vineri, 20 decembrie 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii importanteCum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025Cum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-TransportSponsorizari. Momentul scaderii din impozitul pe profitFirme inregistrate in scopuri de TVA dupa depasirea plafonului. Cum poate fi anulat codul special de TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"