Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cei mai multi tineri din mediul urban doresc o schimbare a economiei romanesti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 27 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: ideile de afaceri, business, idei de afaceri, sharing, branduri, succes

Nemultumirile cu privire la situatia actuala a economiei autohtone se intalnesc in numar mare in randul tinerilor din mediul urban. Astfel, in ce priveste economia Romaniei, mai mult de jumatate dintre tinerii din mediul urban isi doresc o schimbare.


In concret, 64% dintre tinerii din mediul urban 64%, cu varsta cuprinsa intre 18-29 de ani, sunt preocupati de situatia economica a Romaniei, potrivit studiului cantitativ realizat de Exact Cercetare si Consultanta, citat de Agerpres. Se remarca astfel o tendinta in crestere a celor care isi doresc o schimbare, iar in aceasta privinta poate fi folosit ca argument si numarul tot mai mare de incubatoare de afaceri, hub-uri pentru start-up-uri sau pentru cei care lucreaza in mod independent si au nevoie de spatiu de birou, precum si cursurile nenumarate pentru antreprenori si viitori antreprenori.

Potrivit studiului, dintre cei intervievati, 88% sunt de parere ca societatea ar fi una mai buna daca oamenii ar fi mai concentrati pe a imparti lucruri cu ceilalti si nu pe a le detine.

Ca atare, in ce priveste ideile de afaceri si modelele de business preferate, datele colectate de studiu arata urmatoarele procentaje: utilizare servicii de crowdfunding (28%), car sharing (18%), in timp ce apartment sharing-ul si ride sharing-ul de un procent de doar 13% si, respectiv, 11%, informeaza Agerpres. Avem deja exemple de succes in Romania in ce priveste astfel de idei de afaceri, iar de multe ori business-urile care investesc in locuinte mici, listate ulteriori pe site-uri precum airbnb.com si-au dovedit eficienta si succesul.

"Considerandu-se informati și cu acces permanent atat la lumea din jurul lor, cat și la lumea aflata departe de ei, tinerii actuali simt insa și nevoia de a fi diferiti unii de ceilalti. Conform studiilor calitative desfasurate de noi, acestia aleg sa utilizeze branduri care le ofera experiente aspirationale si noi modalitati de exprimare a personalitatii lor. Ei vor sa defineasca branduri si sa faca parte din ADN-ul lor", spune Lacramioara Loghin, coordonatorul studiului, citata de aceeasi sursa.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cei mai multi tineri din mediul urban doresc o schimbare a economiei romanesti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016