Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Studiu: Increderea consumatorului roman a crescut. Ce temeri au ramas

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Ian. 2015 Exclusiv
Tags: consumatorul, siguranta locului de munca, datoriile, economie

Potrivit unui studiu recent, increderea consumatorului din Romania se afla in continuare pe un trend ascendent, cu un scor de 77 in ultimul trimestru al anului trecut, de la 73 in precedentele doua trimestre.


Cu toate acestea, retinem ca se mentin temerile cu privire la siguranta locului de munca raman la un nivel ridicat, arata un studiu referitor la increderea consumatorului la nivel global, informeaza Agerpres.


Acelasi studiu citat de sursa amintita mentioneaza ca principalele ingrijorari ale romanilor sunt starea sanatatii, siguranta locului de munca, datoriile si cresterea valorii facturilor la utilitati.

"Starea sanatatii si datoriile sunt mentionate semnificativ mai mult in randul romanilor comparativ cu media europeana, ca principale ingrijorari. Temerile cu privire la siguranta locului de munca au ramas in continuare la un nivel ridicat (20% fata de 19% in T3), cu mult peste nivelul de 9% din T2. ingrijorarile referitoare la economie au continuat sa creasca, ajungand la un nivel de 10% (fata de 8% in T3 si 7% in T2). La polul opus, temerile cu privire la izbucnirea unui razboi au scazut semnificativ in T4 2014, la 4%, dupa un nivel stabil de 7% in T2 si T3. Printre alte ingrijorari de natura economica, temerile cu privire la datorii au crescut la 13%, semnificativ mai mult fata de T3 (9%)".

Totodata, studiul realizat de compania Nielsen arata ca, pe de alta parte, in ceea ce priveste indexul increderii consumatorilor, Romania isi pastreaza ritmul bun de crestere, inregistrand un scor usor peste media europeana si semnificativ mai mare decat al celorlalte tari din vecinatate, precizeaza sursa citata. De altfel, increderea consumatorului in Romania a consemnat cel mai inalt scor de la inceputul turbulentelor financiare globale din 2008, in pofida unui mediu socio-politic national si european in continua schimbare.

Increderea consumatorului pe plan mondial a scazut doua puncte in T4 2014 fata de trimestrul precedent, dar, la nivelul intregului an, a urcat cu doua puncte si a incheiat anul 2014 cu un index de 96.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Studiu: Increderea consumatorului roman a crescut. Ce temeri au ramas":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016