Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Care sunt conditiile la facturarea unei reduceri de pret?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Iul. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, facturarereduceri comerciale, tva, reducere de pret

Analizam mai jos situatia in care o societate desfasoara activitate de service auto, acordand unele discounturi in functie de promotii. Discounturile se acorda in momentul facturarii. La sfarsitul lunii, in baza unor borderouri trimise furnizorului de piese in care sunt centralizate toate facturile cu discounturile acordate, acesta suporta 5% din discountul acordat de societate la data facturarii. Vom vedea cum se factureaza acest discount la furnizorul de piese si in ce cont se inregistreaza (furnizorul a cerut ca factura sa fie emisa sub forma de "participatie financiara flota").



Solutia consultantului:

Ca si prima observatie, va reamintim ca reducerile de pret diminueaza baza TVA, conform art. 138 lit. c) din Codul fiscal. Acestea se factureaza de catre furnizor, prin emiterea unei facturi cu semnul minus, conform art. 159 alin. (2) din Codul fiscal.

Practic, in situatia descrisa de intrebare, cand reducerile de pret acordate de societatea dvs. vor fi suportate de catre furnizorul initial al pieselor, factura de reducere de pret va fi emisa de furnizorul pieselor. Din punct de vedere contabil, aceasta reducere de pret este o remiza speciala acordata clientului, in conceptul prevazut de pct. 51 alin. (5) din OMFP 3055/2009 privind contabilitatea.

Daca clientul dvs. va solicita sa ii facturati dvs. aceasta reducere de pret, evident situatia de fata denatureaza caracterul corect al tranzactiilor si ar trebui sa reflectati mai mult la aceasta solicitare.

In speta, furnizorul va solicita facturarea unei prestari de servicii in contul unei reduceri comerciale, situatie ce are un risc fiscal pentru acesta si nu pentru societatea dvs. Insa, noi consideram o incalcare a deontologiei profesionale detalierea in contrar cu prevederea legala a unei spete artificiale si nu putem detalia.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Care sunt conditiile la facturarea unei reduceri de pret?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016