Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP: Incasarile din TVA si accize, sub tinta asumata de guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Mai. 2018
Tags: venituri, cheltuieli, tva, buget, mfp, anaf

Potrivit Ministerului Finantelor Publice (MFP), incasarile la buget din TVA sunt pe primul trimestru la doar 91,4% din programul asumat de Guvern, ceea ce reprezinta o restanta majora in colectare.

Astfel, raportul oficial al Finantelor arata ca, pentru executia bugetara din primul trimestru, statul roman stabileste restante mari si la accize (doar 86,7% din programul asumat), in timp ce cresteri peste program se inregistreaza la impozitul pe venit, veniturile nefiscale si contributiile de asigurari, scrie G4Media.ro.

Neindeplinirea programului la TVA aduce probleme din doua motive:

1) bugetul pe 2018 a fost construit pe o majorare semnificativa a incasarilor din TVA, iar executia pe primul trimestru arata ca proiectia este nerealista;

2) executia deficitara prezinta slaba capacitate a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) de a atrage banii din piata.

Executia bugetului general consolidat in perioada 1.01-31.03.2018

Conform datelor operative, executia bugetului general consolidat pe primul trimestru al anului 2018 s-a incheiat cu un deficit de 4,46 miliarde lei, respectiv 0,48% din PIB, sub nivelul prognozat pentru perioada analizata de 0,97% din PIB (8,96 miliarde lei), se arata intr-un document publicat de MFP.

1. Veniturile

Veniturile bugetului general consolidat - in suma de 66,4 miliarde lei reprezentand 7,2% din PIB - sunt cu 11,5% mai mari, in termeni nominali, in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent.

"Veniturile din TVA in  primele  trei  luni  au  fost  de  13,3  miliarde  lei, ceea  ce reprezinta o creÈ™tere cu 2,2% fata de perioada similara a anului precedent, iar veniturile din  accize  au  fost  in  suma  de  5,8  miliarde  lei  (0,6%  din  PIB)  cu  2,6%  mai  mari comparativ  cu  perioada  similara  a  anului  precedent."

2. Cheltuielile

Cheltuielile bugetului general consolidat sunt in suma de 70,84 miliarde lei, cu 22,1% mai mari in comparatie cu primele trei luni ale anului precedent.


Puteti consulta aici:

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP: Incasarile din TVA si accize, sub tinta asumata de guvern":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016