Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legislatia fiscala fata in fata cu mediul de afaceri. Interviu Dan Badin

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: legislatia fiscala, mediul de afaceri, contribuabilul, risc fiscal, dan badin

Dan Badin, partener coordonator servicii fiscale si juridice la Deloitte Romania, a facut recent mai multe declaratii cu privire la legislatia fiscala autohtona si influenta pe care aceasta o exercita inevitabil asupra mediului de afaceri.

Astfel, acesta considera, in primul rand, asa cum a mentionat in interviul acordat Agerpres, ca legislatia fiscala nu reprezinta un pericol in sine pentru companii, daca acestea o cunosc foarte bine, mentionand totodata ca exista riscuri din partea inspectorilor fiscali in cazul in care acestia nu inteleg bine speta de care se ocupa in cadrul unui control.

Intrebat de Agerpres care este in acest moment cel mai mare pericol din punct de vedere al reglementarilor fiscale pentru mediul de afaceri, Dan Badin a precizat:

"Legislatia fiscala, in sensul de stabilire a taxelor si impozitelor, nu pot sa spun despre ea ca este sau ca are vreun aspect care este periculos, atata timp cat legislatia este cunoscuta si o companie sau mediul de afaceri isi asuma prevederile legislative respective. Nu pot sa spun ca o prevedere este pozitiva sau negativa, ci pur si simplu afecteaza intr-un mod sau altul costurile fiscale ale societatii respective. Bineinteles, cu cat sunt costurile mai mici cu atat este mai bine pentru companie".

De asemenea, a precizat acesta, nu neaparat prevederile legale sunt periculoase, mentionand ca in opinia sa, "modul in care sunt interpretate prevederile legale, de multe ori poate sa duca intr-o zona periculoasa".

"Daca vorbim de risc fiscal, putem vorbi de inspectii fiscale, din cauza faptului ca, de multe ori, inspectorii fiscali, fie nu inteleg spete complicate, se intampla si astfel de cazuri, fie incearca sa traga spuza pe partea guvernului si nu pe a contribuabilului. In cele doua situatii interpretarea poate sa fie defavorabila contribuabilului si de multe ori acest lucru se traduce prin impozite suplimentare, prin amenzi si penalitati si in plus prin probleme de lichiditati, pentru ca esti nevoit sa platesti eventual niste impozite mari", a adaugat acesta.

Totodata, Dan Badin noteaza ca si in situatia in care contribuabilul reuseste in urma unui proces in justitie sa convinga autoritatile ca are dreptate, problemele in sine raman.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legislatia fiscala fata in fata cu mediul de afaceri. Interviu Dan Badin":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016