Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Solutii pentru investitori. Ce lipseste pentru sprijinul firmelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Iul. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, maria grapini, impozite, plata taxelor, investitori, firme, investitor strain

Saptamana aceasta, ministrul delegat pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a declarat, la Targu Mures, ca politicile guvernamentale nu trebuie sa se rezume doar la a face lobby si a atrage investitiile straine in Romania, ci sa faca politici publice in asa fel incat firmele sa aiba sustenabilitate.


Prin astfel de politici s-ar putea face ca firmele sa ramana in tara, ministrul amintind totodata si ca Guvernul lucreaza la un set de masuri in acest sens.

"Cred foarte mult ca politicile guvernamentale nu trebuie sa se rezume doar la a face lobby si a atrage investitiile straine. Este important sa-l asisti - daca vreti - prin politici publice pe investitor incat sa aiba sustenabilitate si sa ramana, pe termen lung, in Romania, indiferent ca este investitor roman sau strain (...) Dar toate aceste cresteri, mai ales sa nu existe acele caderi, cum a fost cu perioada de criza 2009-2011, pot fi evitate daca politicile sunt gandite pe termen lung, nu pe cat incasezi acum.

De aceea am pregatit un set de masuri, la sfarsitul lunii octombrie, jumatatea lunii noiembrie, am vorbit cu primul-ministru, vom face public ce conditii de operare au companiile in Romania pe 2014 - era si o cerinta a mea cand eram in mediul privat - trebuie sa stim, trebuie sa aveam acea predictibilitate si trebuie sa nu ne surprinda in perioada anului modificari foarte foarte mari. Sigur ca se pot face corectii, dar daca sunt si pozitive, cu atat mai bine", a spus Maria Grapini.

In plus, ministrul a amintit de diferentele care exista pe piata din Romania in ce priveste etica afacerilor atunci cand vine vorba de plata impozitelor catre stat:

"Etica intre stat si privat, pentru ca si statul trebuie sa aiba comportament etic fata de privat - si ma bucur ca din aprilie am implementat si noi, in sfarsit, Directiva 7 si statul este obligat sa plateasca la 30 de zile - sigur ca avem din urma arierate care sunt esalonate, dar din acest an platile se fac la 30 de zile. Ma bucur ca premierul, intr-o intalnire cu IMM-urile, a declarat foarte simplu ca Directia noua Antifrauda, prin desfiintarea Garzii, are ca scop exact sa mearga spre frauda majora, la importul de legume, fructe, la rambursari de TVA si nu la controlul de trei ori pe luna a acelorasi companii, cu posibila coruptie si presiune asupra celor care se straduiesc sa tina locuri de munca si sa investeasca in Romania", a subliniat Maria Grapini.

Sursa: Agerpres
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Solutii pentru investitori. Ce lipseste pentru sprijinul firmelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016