Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Taxa de poluare recuperata in instanta se plateste in 5 ani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: taxa poluare, cererile de restituire, taxa auto, emisiile poluante, cinci ani, restituirea, plata

Cei care au reusit sa isi recupereze in instanta taxa de poluare auto trebuie sa stie ca restituirea se face abia pe parcursul a 5 ani, in transe egale.


Astfel, taxa de poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule va fi restituita in cinci ani, in transe anuale egale cu 20% din valoarea taxei, la care se adauga dobanzile calculate pana la data platii integrale si cheltuielile de judecata, precum si alte sume stabilite de instantele judecatoresti, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015, se arata intr-un proiect de Ordin comun al Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, anunta Mediafax.

Totodata, sumele cuvenite contribuabililor vor fi actualizare cu inflatia, calculata pentru luna corespunzatoare perioadei de restituire, comparativ cu luna in care a fost emisa decizia de restituire prin care s-a stabilit graficul de plati, se noteaza in proiectul de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finantelor.

Acelasi document precizeaza ca "cererile de restituire a sumelor prevazute la alin. (2), depuse de contribuabili, se solutioneaza conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 de zile de la inregistrare, iar plata transelor anuale se efectueaza conform graficului transelor anuale aprobate la restituire', se mai arata in documentul citat.

De asemenea, trebuie retinut ca cererile de restituire se depun de catre contribuabili la autoritatea obligata prin hotarare judecatoreasca sa efectueze restituirea, respectiv Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin organele fiscale competente sau Administratia Fondului pentru Mediu, dupa caz.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Taxa de poluare recuperata in instanta se plateste in 5 ani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016