Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Termenul pentru analiza de risc la securitatea fizica, amanat pentru 2018

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 04 Iul. 2017 Exclusiv
Tags: analiza de risc, 1 iulie 2018, securitatea fizica, evaluare

Institutiile si operatorii economici care detin bunuri ori valori sunt obligate sa realizeze analize de risc la securitatea fizica incepand cu data de 1 iulie 2018.

 
Guvernul a adoptat saptamana aceasta o hotarare care proroga termenul prevazut la art. 7 alin. (1) din HG nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.
 
Masura a fost ceruta de reprezentantii operatorilor economici in cadrul intalnirilor de analiza pentru crearea si sprijinirea unui mediu favorabil de afaceri desfasurate la nivel guvernamental. Din analizele realizate a reiesit ca unitatile detinatoare de valori nu au reusit, in totalitate, sa se alinieze la noile cerinte de securitate, motivandu-se prin indisponibilitatea expertilor abilitati.
 
Astfel, prorogarea termenului de la 1 iulie 2017 la 1 iulie 2018 este necesara pentru identificarea unor mecanisme care sa eficientizeze procesul de evaluare a riscului la securitatea fizica si pentru a da posibilitatea conformarii a cat mai multor unitati la noile cerinte, precum si pentru a nu determina formalizarea fara consistenta necesara a procesului de efectuare a analizelor de risc sau afectarea functionarii unor operatori economici, cu consecinte negative in plan socio-economic.
 
Informatii suplimentare:
 
Unitatile prevazute la art.2 alin (1) din Legea nr. 333/2003 includ ministerele si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, regiile autonome, companiile si societatile nationale, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum si alte organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Termenul pentru analiza de risc la securitatea fizica, amanat pentru 2018":
Rating:

Nota: 3.88 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016