Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inspectia Muncii: Firmele au la dispozitie 20 de zile lucratoare, incepand cu 1 ianuarie 2020, sa modifice salariul minim brut

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 06 Ian. 2020
Tags: salariu minim, revisal, inspectia muncii

Inspectia Muncii reaminteste ca, incepand cu 1 ianuarie 2020, firmele au la dispozitie 20 de zile lucratoare sa transmita in Revisal modificarea salariului de baza minim brut pe tara.

„In conformitate cu art. 4 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, modificarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata se transmite in registrul general de evidenta a salariatilor – REGES/REVISAL in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii, respectiv de la data de 1 ianuarie 2020”, transmite inspector general de stat - Inspectia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, citat intr-un comunicat remis presei, zilele trecute. 

Reamintim ca, potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr. 935/2019 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, incepand cu data de 1 ianuarie 2020, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabileste in bani, fara a include sporuri si alte adaosuri, la suma de 2.230 lei lunar, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna. Asadar, vorbim de o remuneratie de 13,327 lei/ora. 

Exceptie in acest caz face personalul incadrat pe functii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime in munca de cel putin un an in domeniul studiilor superioare, pentru care salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, fara a include sporuri si alte adaosuri, ramane la suma de 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore in medie pe luna. In aceasta situatie vorbim de 14,044 lei/ora. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inspectia Muncii: Firmele au la dispozitie 20 de zile lucratoare, incepand cu 1 ianuarie 2020, sa modifice salariul minim brut":
Rating:

Nota: 4.31 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016