Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pana in iulie, noul Cod Fiscal si Codul de Procedura Fiscala vor fi adoptate. Discutii privind reducerea TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: reducerea tva, codul fiscal, noul cod fiscal, 2015, spatiu fiscal, mfp

TVA-ul ar putea fi redus in perioada urmatoare, in conditiile in care noul Cod Fiscal si noul Cod de Procedura Fiscala ar putea fi adoptate prin lege pana la finalul lunii iunie, urmand sa intre in vigoare in 2016.


In urmatoarele doua saptamani, asa cum a declarat joi secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, vor fi prezentate cele doua proiecte de coduri, potrivit Economica.net:

"Intrarea in vigoare a celor doua coduri ar putea fi 2016, intentia fiind de adoptare prin lege pana la finalul lunii iunie. Intr-o saptamana sau doua vor fi prezentate proiectele de coduri si va fi o dezbatere mult mai ampla. Ca si intentie, pentru 2015 nu sunt avute in vedere, in acest moment, masuri care sa se aplice in acest an decat daca, asa cum s-a anuntat, in functie de incasarile bugetare si de evolutia bugetara din acest an, exista spatiu fiscal pentru a se implementa o serie din masurile avute in vedere pentru anul 2016, care se pot implementa mai devreme".

In ce priveste discutiile referitoare la reducerea TVA, secretarul de stat in MFP, potrivit Agerpres, a declarat: "Ramane de vazut, asa cum spuneam, in functie de incasarile bugetare".

Referitor la asigurarile sociale, reprezentantul MFP a precizat ca, in ultima perioada, s-a avut in vedere o serie de propuneri, "care, de fapt, sunt reiterarea unor propuneri care au fost lansate in ultimii ani, a ideii de plafonare a contributiilor sociale, de extindere a platformelor, a bazelor".

Potrivit Econimica. Net, acesta a declarat si ca in aceasta privinta se fac evaluari care tin cont de impactul bugetar, urmand sa se ia o decizie in functie de rezultatele obtinute.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pana in iulie, noul Cod Fiscal si Codul de Procedura Fiscala vor fi adoptate. Discutii privind reducerea TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016