Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Split TVA. Ce ii nemultumeste pe agentii economici

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Apr. 2018
Tags: split tva, plata defalcata a tva, tva, raport

Reglementata de Ordonanta Guvernului nr. 23/2017, split TVA este obligatoriu, de la 1 ianuarie 2018, pentru companiile in insolventa si cele cu datorii la plata TVA, in timp ce pentru restul firmelor este optional.

Dupa parerea multor specialisti, aceasta ordonanta "va bulversa" serios mediul economic, afectandu-i in special pe micii intreprinzatori, urmare a unor dificultati financiare temporare legate de cash-flow la care acestia vor fi supusi.

Plafoanele privind sumele restante de plata reprezentand TVA, acceptate de stat pentru a nu trece la sistem, sunt foarte mici, ceea ce va determina intrarea obligatorie a unui numar important de societati.

In cazul in care, in 2018, o persoana inregistrata in scopuri de TVA ce nu aplica sistemul de plata defalcata va inregistra TVA restanta de plata la buget, atunci va avea 60 de zile calendaristice de la scadenta pentru achitarea taxei datorate. Daca nu reuseste sa plateasca TVA restanta in acest termen, va intra in sistemul de plata defalcata incepand cu prima zi a lunii urmatoare termenului in care s-au incheiat cele 60 de zile din perioada de gratie.

In ceea ce priveste persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA ce intra in sfera legislatiei privind insolventa, acestea vor aplica sistemul de plata defalcata incepand cu prima zi a lunii urmatoare celei in care s-au deschis procedurile de insolventa.

Plafoanele de datorii luate in considerare la data de 31 decembrie 2017 sau in perioada urmatoare privind TVA restanta de plata sunt:

- 15.000 de lei pentru contribuabilii mari;
- 10.000 de lei pentru contribuabilii mijlocii;
- 5.000 de lei pentru contribuabilii mici sau persoanele fizice ce desfasoara activitati economice.


Sursa: Raportul special "Plata defalcata a TVA - forma finala". Puteti descarca raportul de aici!
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Split TVA. Ce ii nemultumeste pe agentii economici":
Rating:

Nota: 3.69 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016