Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Persoanele fizice care obtin venituri din drepturi de autor sunt considerate persoane impozabile din punct de vedere al TVA. Acestea pot aplica regimul special de scutire pentru intreprinderile mici pana la atingerea sau depasirea plafonului de 65.000 euro/220.000 lei.
Astfel, conform art. 310 din Codul fiscal, persoana impozabila stabilita in Romania, a carei cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, este inferioara plafonului de 65.000 euro, al carui echivalent in lei se stabileste la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii si se rotunjeste la urmatoarea mie, respectiv 220.000 lei, poate aplica regimul special de scutire.Cifra de afaceri care serveste drept referinta pentru aplicarea acestui regim special de scutire este constituita din valoarea totala, exclusiv taxa in situatia persoanelor impozabile care solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA, a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic, taxabile sau, dupa caz, care ar fi taxabile daca nu ar fi desfasurate de o mica intreprindere, a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania, a operatiunilor scutite cu drept de deducere si, daca nu sunt accesorii activitatii principale, a operatiunilor scutite fara drept de deducere prevazute la art. 292 alin. (2) lit. a), b), e) si f).
Prin exceptie, nu se cuprind in cifra de afaceri de 65.000 euro/220.000 lei, daca sunt accesorii activitatii principale, livrarile de active fixe corporale si livrarile de active necorporale, efectuate de persoana impozabila.
La determinarea cifrei de afaceri de 65.000 euro/220.000 lei se cuprind inclusiv facturile emise pentru avansuri incasate sau neincasate si alte facturi emise inainte de data livrarii/prestarii pentru aceste operatiuni.
Cititi continuarea pe Contabilul.ro.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Ce implica obligatia de inregistrare in scopuri de TVA daca obtineti venituri din drepturi de autor":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
- Cifra de afaceri
- Inregistrare in scopuri de tva
- Venituri din drepturi de autor
- Livrarile de active fixe
Articole similare
Un nou proiect propus de MFP aduce modificari in ce priveste implementarea sistemului TVA la incasare.Ce obligatii fiscale au contribuabilii pentru zilele de 25 si 26 ianuariePerioada fiscala a TVA pentru anul 2016. Ce declaratii trebuie depuse?CIFRA DE AFACERI luata in calcul la stabilirea plafonului pentru microintreprinderi. Care va fi tratamentul fiscal?Zoom fiscal: Procedura privind aprobarea perioadei fiscale semestriale/anuale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVAUltimele articole
PFA/II/IF. Platitor sau neplatitor de TVA?Ministerul Economiei modifica OUG 224/2020 -sprijin financiar pentru intreprinderile din domeniul HoReCaRegimul fiscal-contabil al microintreprinderilor in 2021- explicat prin exemple practice. Ce noutati au aparut?Conditii pentru aplicarea masurii reducerii timpului de munca -programul Kurzarbeit-Serie de intrebari si raspunsuri MEEMA privind acordarea de granturi. Codul CAEN 6920 pentru PFA este eligibil?
Mai multe articole despre cifra de afaceri
Articole similare
Regimul de taxare a dreptului de utilizare a licentelor, brevetelor si a sistemului know-howCasarea mijloacelor fixe. Societate aflata in inactivitateAchizitii intracomunitare de bunuri. In ce conditii declaram in D390?Achizitii intracomunitare neimpozabile in Romania. Implicatii fiscaleAnunt Finante privind livrarile de bunuri prin organele de executare silitaUltimele articole
Documente necesare scutirii de TVA pentru livrari intracomunitare in 2021Nou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)ANAF modifica formularul 700! Efectuarea mentiunilor ulterioare inregistrarii fiscale se poate face prin mijloace electronice pentru toti contribuabiliiRecuperare cod TVA. Deducere TVA pentru achizitii efectuate in lunile anterioareInregistrarea unei societati comerciale in scopuri de TVA cu intarziere. Care sunt consecintele fiscale?
Mai multe articole despre inregistrare in scopuri de tva
Articole similare
Drepturi de Autor: Exemplu de calcul pentru impozit si contributiile socialeCertificatul de atestare fiscala si deciziile obligatiilor de plata accesorii se pot transmite onlineOUG nr.53/2020- Noi masuri cu impact fiscal. Prelungirea perioadei de acordare a indemnizatiei de somajPersoanele fizice autorizate vor plati contributiile sociale la fel ca inainte de aparitia OUG 58Vaneaza Fiscul in mod ilegal? Aplicarea TVA la drepturile de autor nu respecta legeaUltimele articole
NOI modele de formulare pentru SOMAJ TEHNIC. Sunt vizati sportivii si persoanele care obtin VENITURI DIN DREPTURI DE AUTORCalculul obligatiilor fiscale in cazul indemnizatiilor acordate pe perioada starii de urgenta. OUG 53/2020Obligatii fiscale declarate prin Declaratia Unica in cazul persoanelor care au obtinut indemnizatii pe perioada starii de urgentaSesiune online ANAF: Completarea Declaratiei Unice 212 pentru veniturile din activitati independenteObligatii privind veniturile din drepturi de proprietate intelectuala in anul 2017. Ce trebuie sa cunoastem?
Mai multe articole despre venituri din drepturi de autor
Articole similare
S-au modificat formularele 098 si 088 prin OPANAF 1965/2015 si OPANAF 1966/2015Noutati legislatie fiscala 12 - 16 octombrie 2009 - Monitorul OficialSponsorizare in bunuri. Deductibilitate cheltuieli si TVACalcul depasire plafon PFA. Intreprindere individualaStudiu privind dezvoltarea fabricatiei de mijloace de transport rutier trebuie facturat cu sau fara TVAUltimele articole
Cifra de afaceri pentru stabilire perioada fiscala. Depunere decont de TVAInregistrare in scopuri de TVA. Activitati scutite fara drept de deducerePrestari servicii. Avansuri facturate. Cifra de afaceri depasire plafon TVACifra de afaceri pentru calcularea plafonului TVAIn ce conditii se considera depasit plafonul de scutire a TVA?
Mai multe articole despre livrarile de active fixe

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"