Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF lanseaza sistemul de inregistrare in schema speciala Mini One Stop Shop - M1SS

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: m1ss, anaf, sistem, companii, schema voes, vat, statul membru de consum

Pentru sprijinirea companiilor furnizoare de servicii electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune, o noua schema speciala denumita Mini One Stop Shop (M1SS) va deveni operationala la 1 ianuarie 2015. incepand de astazi, 1 octombrie 2014, portalul www.anaf.ro ofera posibilitatea inregistrarii/inrolarii in acest sistem.



M1SS va permite companiilor sa se inregistreze, sa depuna declaratii si sa plateasca TVA datorat Statului Membru de Consum prin intermediul portalului web pus la dispozitie de catre Statul Membru de Identificare (de obicei Statul Membru in care compania si-a stabilit activitatea economica). Simplificarea consta in oportunitatea ca respectivele companii sa nu se mai inregistreze in fiecare dintre statele in care datoreaza TVA, dar sa beneficieze de servicii electronice prin intermediul Statului Membru de Identificare. De asemenea, companiile vor fi taxate la rata TVA aplicabila in Statul Membru de Consum.


Utilizarea M1SS va fi optionala si se va adresa atat companiilor cu sediul activitatii in UE (schema UE), cat si celor stabilite in afara UE (schema non-UE). Schema VOES (VAT on E-services) deja operationala, pusa la dispozitia furnizorilor de servicii electronice din afara UE va fi inlocuita cu M1SS.

Modificarile privind regulile TVA in cadrul Uniunii Europene in ceea ce priveste furnizarea de servicii electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2015. incepand cu aceasta data, respectivele servicii furnizate de catre o firma catre consumatorul final vor fi taxate in tara in care consumatorul este stabilit sau are adresa permanenta sau resedinta obisnuita (numita "Statul Membru de Consum"), indiferent unde este stabilita persoana impozabila care furnizeaza serviciile respective (Articolul 58 al Directivei TVA 2008/8/EC din 12 februarie 2008 care modifica Directiva Consiliului 2006/112/EC din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata).

Pentru autentificarea in sistemul M1SS este necesar a se utiliza un certificat digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, republicata. Certificatul digital trebuie, in prealabil, inregistrat pe portalul ANAF.



Sursa: ANAF

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF lanseaza sistemul de inregistrare in schema speciala Mini One Stop Shop - M1SS":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016