Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie! Se schimba regulile pentru PFA-uri, intreprinderi individuale si familiale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 21 Oct. 2016 Exclusiv
Tags: pfa, legea 182/2016, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, numarul de angajati

Intr-un material nou, economistul Irina Dumitrescu explica noile reglemenatri care se aplica in desfasurarea activitatii de catre de catre PFA-uri, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale. Astfel, odata cu Legea nr. 182/2016 au fost aduse modificari si completari Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate (PFA), intreprinderile individuale si intreprinderile familiale. Prin aceasta lege se aduc modificari procedurii de inregistrare si functionare precum si regimului juridic al persoanelor fizice autorizate sa desfasoare activitati economice, si al intreprinderilor individuale si familiale.


In ceea ce priveste regimul juridic al PFA, Legea 182 aduce o limitare a obiectului de activitate, astfel ca PFA va putea avea in obiectul de activitate cel mult 5 clase de activitati prevazute de codul CAEN. In scopul exercitarii activitatii/activitatilor pentru care a fost autorizata, ca si in prezent, PFA va putea stabili relatii contractuale, in conditiile legii, cu orice persoane fizice si juridice, cu alte PFA, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit.

De asemenea, Legea 182/2016 limiteaza si numarul de angajati cu care persoana fizica autorizata isi poate desfasura activitatea in calitate de angajator. Astfel, conform modificarilor aduse, va putea desfasura activitatile pentru care este autorizata, singura sau impreuna cu cel mult 3 persoane, angajate de aceasta, in calitate de angajator, cu contract individual de munca, incheiat si inregistrat in conditiile legii.

O persoana titulara a PFA poate cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel pentru care PFA este autorizata.

In ceea ce priveste intreprinderile individuale acestea vor putea avea in obiectul de activitate cel mult 10 clase de activitati prevazute de codul CAEN. Intreprinderea individuala va putea angaja cel mult 8 salariati, terte persoane, cu contract individual de munca incheiat si inregistrat in conditiile legii si poate stabili relatii contractuale, in conditiile legii, cu orice persoane fizice si juridice, cu alte intreprinderi individuale, cu PFA sau intreprinderi familiale, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit.

Cititi materialul integral AICI.

Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie! Se schimba regulile pentru PFA-uri, intreprinderi individuale si familiale":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016