Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Avantajele facturii electronice ar putea duce la eliminarea facturilor din hartie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 29 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: factura electronica, e-factura, document justificativ

Uniunea Europeana a introdus inca din anii 2000 sistemul de utilizare a facturilor electronice. Aceasta prevedere a fost introdusa si in legislatia din Romania abia in anul 2007, fara ca autoritatile sa inceapa folosirea efectiva a sistemului de intocmire a facturilor electronice.

De anul trecut, doar o singura banca din Romania a emis e-facturi sau facturi electronice. Chiar si asa, aceste facturi au fost emise numai in cazul companiilor mari cu firmele-mama in alte tari. In curand insa, UE ar putea cere ca factura electronica sa fie singura forma valida. Companiile din Romania pot avea de suferit in cazul in care aceste e-facturi ar circula la un nivel mult mai raspandit decat in prezent, dat dat fiind faptul ca astfel de facturi ajuta la o mai buna functionare a platilor dintre companii.

In prezent, in Romania exista trei banci care au un sistem de emitere a facturilor electronice: BCR, Bancpost si CEC Bank. Astfel, bancile folosesc integral acest sistem electronic si considera ca e-facturile au valoare de document justificativ. Astfel, in cazul unei inspectii fiscale, autoritatile pot obtine datele direct de la banca. In cazul in care un astfel de sistem va fi aplicat la scara larga, facturile pe hartie ar putea disparea pentru totdeauna.

Programul prin care sunt emise aceste facturi in format electronic se numeste SEPA si este administrat in tara noastra de Transfond. Acest serviciu ajuta la functionarea mai rapida a sistemului de plati si a fost dezvoltat in conformitate cu prevederile legislative in vigoare.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Avantajele facturii electronice ar putea duce la eliminarea facturilor din hartie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016