Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Notificare la iesirea din sistemul TVA la incasare. Cifra de afaceri in 2013

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Apr. 2013 Exclusiv
Tags: tva, notificare iesire din sistem, tva la incasare, calcul cifra de afaceri

Va prezentam mai jos un exemplu privind notificarea iesirii /intrarii din/in sistemul TVA la incasare pentru a clarifica unele situatii des intalnite in contextul modificarilor legislative din 2013.


O persoana impozabila  aplica sistemul TVA la incasare la 1 ianuarie 2013 si are perioada fiscala trimestrul, dar in  trim II al anului 2013 depaseste plafonul de 2.250.000 lei. in consecinta  are obligatia sa depuna o notificare pentru iesirea din sistem pe data de 25  iulie 2013, si nu va mai aplica sistemul TVA la incasare din prima zi a celei de-a doua perioade fiscale urmatoare celei in care a depasit plafonul, respectiv din data de 1 octombrie 2013.

Daca  in anul 2014 aceasta persoana impozabila nu va depasi plafonul de 2.250.000 lei, din anul 2015 va intra din nou  sub incidenta prevederilor art. 1342 alin. (3) lit.a)  si va depune o notificare conform art 1563 alin.(11) pe data de 25 ianuarie 2015 in vederea intrarii in sistemul TVA la incasare incepand cu data de 1 aprilie 2015, daca va avea perioada fiscala trimestrul, sau incepand cu data de 1 februarie 2015, daca va avea perioada fiscala luna.

Calculul cifrei de afaceri

Pentru stabilirea cifrei de afaceri se are in vedere baza de impozitare de pe randurile din deconturile de taxa (inclusiv randurile de regularizari) corespunzatoare operatiunilor taxabile si scutite cu drept de deducere, si operatiunillor care au locul in strainatate in conformitate cu Codul fiscal.

Pentru stabilirea plafonului de 2.250.000 lei se vor lua in considerare doar perioadele in care persoana impozabila este inregistrata in scopuri de TVA ( in cazul persoanelor care se inregistreaza dupa ce li s-a anulat codul de inregistrare in scopuri de TVA precum si in cazul micilor intreprinderi).

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Notificare la iesirea din sistemul TVA la incasare. Cifra de afaceri in 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016