keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Noutati privind impozitul pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Ian. 2015 Exclusiv
Tags: impozitul pe venituri, cedarea folosintei bunurilor, contracte de inchiriere, codul fiscal

Regasiti mai jos un comunicat emis de directia de finante in atentia persoanelor fizice care au in derulare un numar mai mare de 5 contracte de inchiriere/subinchiriere, la sfarsitul anului 2014.


Potrivit prevederilor art. 61 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere la sfarsitul anului fiscal, incpeand cu anul fiscal urmator califica aceste venituri in categoria venituri din activitati independente si le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru aceasta categorie.

La stabilirea numarului de contracte se iau in calcul contractele de inchiriere sau subinchiriere aflate in derulare la data de 31 decembrie a anului precedent celui de impunere, cu exceptia contractelor de arendare a bunurilor agricole.

Prin Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscale nr. 2333/2007 a fost aprobata procedura privind declararea si stabilirea impozitului pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor realizate din derularea unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere/subinchiriere.

IMPORTANT!

Pentru primul an in care veniturile au fost calificate ca venituri din activitati independente, contribuabilii declara pana la data de 15 ianuarie a anului de impunere, la organul fiscal competent, veniturile si cheltuielile estimate, pe baza formularului 220 "Declaratie privind venitul estimat/norma de venit".


Sursa: Finante Arges



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

Facturare diferenta de pret

Intrebare: Societatea noastra, inregistrata in Romania si platitoare de TVA, face parte dintr-un grup multinational. Se intentioneaza ca societatea din Romania sa factureze si sa incaseze de la clienti, din Romania si UE, suma aferenta diferentelor de pret dupa livrare pentru intregului grup (ex. 1.000.000 euro). Apoi din suma incasata de 1.000.000 euro de la clienti, urmeaza sa plateasca/distribuie sume aferente firmelor din grup (ex. catre: compania din Turcia 100.000 euro, compania din...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<

Iesire prin optiune de la TVA

Intrebare: In anul 2024 o firma are o achizitie intracomunitara, cifra este sub plafonul de tva de 300.000, platitor de TVA din anul 2006. In anul acesta poate iesi de la platitor de TVA?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<



Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016