Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce preturi s-ar putea reduce in perioada urmatoare cu 10 la suta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, scaderea preturilor, alimente, tva, legume, produsele alimentare

Mai multe produse par sa continue trendul descendent urmat de alimentele de panificatie, dupa aplicarea TVA-ului de 9%.



Astfel, potrivit analistilor ING Bank Romania, se estimeaza ca in perioada urmatoare preturile la legume si fructe vor continua sa scada in septembrie cu 10% si, respectiv, cu 1,5%, ca urmare a recoltei bogate.

"Cum combinatia dintre recolta bogata si efectul de baza favorabil va continua sa aiba un impact asupra inflatiei in lunile urmatoare, dupa estimarile noastre, datele din septembrie vor arata ambele elemente in teritoriul deflatiei - preturile la legume ar putea fi in scadere cu aproape 10%, iar cele la fructe cu aproximativ 1,5%", se mentioneaza intr-un raport al bancii, remis miercuri AGERPRES.

Potrivit economistilor ING Bank, dezinflatia din august a fost determinata inca o data de preturile la produsele alimentare, in cazul acestora cresterea anuala a incetinit la 2,4% de la 3,9% anterior, ajutata de preturile la legume (in cazul carora cresterea a devenit negativa, minus 1,4% fata de plus 9,9% raportat in luna precedenta) si intr-o masura mai mica de pretul fructelor (unde cresterea a incetinit la 3,6% de la 5,9% anterior).

Acestia sustin ca perspectivele pe termen scurt sunt destul de dependente de dinamica preturilor la paine in septembrie, luna cand Taxa pe Valoarea Adaugata la paine si la produsele de panificatie a fost redusa de la 24% la 9%, mai ales ca painea are o pondere de 6,7% in cosul de consum.

De asemenea, economistii ING Bank estimeaza o inflatie de 2,7% la sfarsitul anului si se asteapta la o crestere a preturilor de consum, in medie, cu aproximativ 2%, in prima jumatate a anului viitor.

Sursa: Agerpres
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce preturi s-ar putea reduce in perioada urmatoare cu 10 la suta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016