Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contributii asociate veniturilor din servicii prestate in Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Oct. 2011
Tags: omfp 724/2011, nerezidenti, cod fiscal, contributii, factura

Firma mama din Italia refactureaza costuri de personal (cost salariu) pentru salariatul detasat la firma noastra, in Romania. Este acesta factura supusa impozitului pe nerezidenti cu retinere la sursa?

Solutia propusa de specialistii portalcontabilitate.ro
Potrivit art. 115 alin. (1) lit. k) din Codul fiscal sunt impozabile in Romania veniturile obtinute din Romania de catre nerezident provenind din servicii prestate in Romania.

Din aceasta perspectiva veniturile platite societatii din Italia pentru serviciul de punere la dispozitie a unui salariat vor face obiectul impozitarii cu o cota de 16% potrivit art. 116 alin. (2) lit. d) din Codul fiscal.
 
Desigur ca venitul realizat de catre societatea nerezidenta italiana va fi suspus impozitarii si in statul de rezidenta al acesteia, insa cu scopul evitarii dubeli impuneri, in baza certificatului de rezidenta fiscala va putea solicita in temeiul art. 120 din Codul fiscal un certificat privind veniturile retinute in Romania.
 
Pe baza acestui certificat, in temeiul articolului 25 dedicat evitarii dublei impuneri din Conventia incheiata intre Romania si Italia aprobata prin Decretul nr. 82/1977 urmeaza ca statul italian sa recunoasca impozitul suportat in Romania si sa acorde credit fiscal in conformitate cu limitarile cuprinse in legislatia nationala.
 
In conformitate cu Normele de aplicare ale art. 120 din Codul fiscal certificatul de atestare a impozitului platit de nerezidenti se elibereaza de catre organul fiscal teritorial in raza caruia platitorul de venit este inregistrat ca platitor de impozite si taxe, pe baza cererii depuse de beneficiarul venitului sau de platitorul de venit in numele acestuia. Modelul certificatului privind atestarea impozitului platit in Romania de persoane juridice straine este prevazut la art. 1 lit. j) (anexa nr. 10) din OMFP 724/2011 pentru aprobarea formularisticii prevazute de art. 118 si 120 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal si stabilirea competentelor in ceea ce priveste semnarea acestor formulare.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contributii asociate veniturilor din servicii prestate in Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016