Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Zoom fiscal: Formulare obligatorii la inregistrarea sau anularea inregistrarii in scopuri de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 02 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: inregistrare tva, anularea inregistrarii, formularul 098, formularul 094, formularul 091

Va reamintim ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 131 din 19 februarie 2016, a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 631/2016 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de inregistrare/anulare a inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.

Actul normativ mentionat mai sus reglementeaza continutul si instructiunile de completare pentru formularele de inregistrare/anulare a inregistrarii in scopuri de TVA, respectiv:

Formularul 091 "Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/ Declaratie de mentiuni a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii";

· Se depune de catre persoanele impozabile neinregistrate, care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, daca valoarea acesteia depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare, precum si de catre persoanele impozabile neinregistrate daca achizitioneaza servicii intracomunitare pentru care exista obligatia platii taxei in Romania.

· Declaratia se depune la organul fiscal inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare sau a serviciului.

Formularul 093 "Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/ Declaratie de mentiuni pentru persoanele impozabile care au sediul activitatii economice in afara Romaniei, dar sunt stabilite in Romania prin sedii fixe";

· Se depune de catre persoanele impozabile stabilite in Romania prin unul sau mai multe sedii fixe, care au obligatia inregistrarii in scopuri de TVA.

· Declaratia se depune la organul fiscal si contine elemente de inregistrare sau de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA, cum sunt livrari de bunuri/ prestari de servicii, precum si cifra de afaceri estimata sau realizata in anul precedent.

Formularul 094 "Declaratie privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent";

· Se depune de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, ce au perioada fiscala a TVA trimestrul si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent.

· Aceasta declaratie se depune la organul fiscal in vederea pastrarii perioadei fiscale a TVA trimestrul calendaristic si contine cifra de afaceri din anul precedent ce trebuie sa nu depaseasca plafonul de 100.000 euro. Declaratia 094 se depune pana pe data de 25 ianuarie pentru anul precedent.

Formularul 098 "Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, conform art. 316 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare".

· Se depune de catre societatile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA intrucat desfasoara sau intentioneaza sa realizeze activitate economica ce implica operatiuni taxabile.

· Declaratia se depune la organul fiscal competent si cuprinde elemente cum sunt cifra de afaceri estimata a se realiza, inregistrarea in scopuri de TVA ca urmare a depasirii plafonului de scutire sau inregistrarea prin optiune chiar daca cifra de afaceri este inferioara plafonului de scutire.


Sursa: ANAF Galati



Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Zoom fiscal: Formulare obligatorii la inregistrarea sau anularea inregistrarii in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016