Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Modificarea formularului 010 – Declaratie de inregistrare fiscala

de Infotva.ro

de Infotva.ro la 12 Ian. 2011
Tags: codul fiscal, oug 117, tva, declaratia 010

A fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 34/2011 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de ...

A fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 34/2011 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor.
 
1. Acest act normativ modifica prevederile referitoare la categoriile de obligatii fiscale care se inscriu in vectorul fiscal, prin cuprinderea impozitului pe veniturile microintreprinderilor, reintrodus in Codul Fiscal prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 117/2010.
 
In urma acestor modificari, categoriile de obligatii fiscale de declarare care se inscriu in vectorul fiscal sunt: taxa pe valoarea adaugata; impozitul pe profit; impozitul pe veniturile microintreprinderilor; accizele; impozitul la titeiul din productia interna; impozitul pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor; contributia pentru asigurari sociale de sanatate; contributia de asigurari pentru somaj; contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale; contributia de asigurari sociale; contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale; contributia pentru concedii si indemnizatii; redeventele miniere; redeventele petroliere.
 
2. Tot ca urmare a reintroducerii impozitului pe veniturile microintrepinderii, se modifica si formularul “Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica (010), precum si instructiunile de completare a acestuia.
 
Declaratia 010 – Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, se completeaza si se depune de catre persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica.
 
Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia infiintarii, iar declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior.
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Vezi detalii

Proceduri obligatorii. Spalarea banilor
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Vezi detalii


 
Reamintim ca, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 117/2010, in anul 2011 pot opta pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor persoanele juridice, care la 31 decembrie 2010 indeplinesc conditiile de exercitare a optiunii, respectiv:
- realizeaza venituri, altele decat cele din activitati desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital sau in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului;
- au de la 1 pana la 9 salariati inclusiv;
- au realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 100.000 euro;
- capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.
 
Optiunea se execita prin completarea si depunerea la organul fiscal a declaratiei de mentiuni.

Autor: Infotva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Modificarea formularului 010 – Declaratie de inregistrare fiscala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016