Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Care este regimul fiscal al veniturilor si cheltuielilor rezultate din evaluarea titlurilor de participare?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Oct. 2012 Exclusiv
Tags: titluri de participare, regim fiscal, legea nr571/2003, valoare fiscala

Incepand cu data de 1 ianuarie 2012 prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 125/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, au fost modificate prevederile art. 20 lit. b) in sensul eliminarii din categoria veniturilor neimpozabile a diferentelor favorabile de valoare rezultate din evaluarea titlurilor de participare si a obligatiunilor emise pe termen lung, efectuata potrivit reglementarilor contabile.


Corelat cu aceasta modificare au fost abrogate si prevederile art. 21 alin.(4) lit. h) din acelasi act normativ.

 Astfel, incepand cu 1 ianurie 2012, veniturile si cheltuielile rezultate din evaluarea titlurilor de participare reprezinta venituri impozabile, respectiv cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil. In conformitate cu prevederile pct. 14^1 al Titlului II din Hotararea Guvernului nr. 44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, aceste diferente se includ in valoarea fiscala a titlurilor de participare.

De asemenea, in cazul titlurilor de participare, care potrivit reglementarilor contabile se evalueaza la costul istoric mai putin eventualele ajustari pentru pierdere de valoare, cheltuielile rezultate din deprecierea titlurilor de participare, inregistrata potrivit reglementarilor contabile aplicabile, reprezinta cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, potrivit pct. 23 lit. i) al Titlului II din Hotararea Guvernului nr. 44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Baza legala: Legea nr 571 / 2003 articolul 20 lit. b


Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Care este regimul fiscal al veniturilor si cheltuielilor rezultate din evaluarea titlurilor de participare?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016