Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Precizari Finante: Anularea inregistrarii in scopuri de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: tva, anularea inregistrarii, ordinul 3331/2013, inregistrarea din oficiu, anularea din oficiu, scopuri de tva

Prin Ordonanta Guvernului nr. 16/2013 s-a modificat art. 153 alin (9) lit.c) din Codul fiscal care reglementeaza categoriile de persoane ale caror fapte inscrise in cazierul fiscal atrag anularea inregistrarii in scopuri de TVA a societatilor comerciale.



Modificarea introdusa consta in faptul ca anularea inregistrarii in scopuri de TVA a societatilor reglementate de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se dispune daca asociatii majoritari sau, dupa caz, asociatul unic au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Anterior acestei modificari, organele fiscale anulau inregistrarea in scopuri de TVA a societatii comerciale, indiferent de procentajul pe care asociatii care aveau fapte inscrise in cazierul fiscal il detineau, in capitalul social al societatii.

De asemenea, prin Ordonanta Guvernului nr. 16/2013 au fost introduse noi dispozitii prin art. 153 alin. (9^3) si (9^4) din Codul fiscal, referitoare la indreptarea erorilor privind inregistrarea in scopuri de TVA sau anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA.

Modificarea din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA

Procedura de modificare, din oficiu, a vectoruli fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare a fost aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3331/2013, ordin ce a fost publicat in M.0. Nr. 658/25.10.2013.

Click aici pentru tabelul cu modificarile aduse in ce priveste inregistrarea din oficiu in scopuri de TVA si anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA. Veti regasi tabelul in pagina 2 a documentului.

Nota:

La data intrarii in vigoare a prevederilor Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3331/2013 se abroga prevederile Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 700/2012 pentru aprobarea procedurii de modificare din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare.


Sursa: Finante Arges

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Precizari Finante: Anularea inregistrarii in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016