Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Eugen Teodorovici cere ANAF sa nu aiba o abordare agresiva

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: anaf, teodorovici, abordare, controale, companii, amenzile

Saptamana aceasta, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat ca in unele situatii ANAF a dat dovada de exces de zel, iar modul in care institutia interactioneaza cu mediul privat ar trebui sa fie normal, chiar prietenesc.


In cadrul unei intalniri la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres, ministrul Eugen Teodorovici a declarat:

"ANAF cauta sa respecte prevederile legale. Este adevarat ca in unele situatii este poate un exces de zel aici, este un subiect la care e nevoie de lucru in timp, nu poti schimba abordarea unei structuri publice intr-un timp foarte scurt. Eu tin foarte mult, am spus-o de foarte multe ori colegilor de la ANAF, tin mult ca modul in care interactioneaza cu mediul privat sa fie unul normal si, de multe ori, chiar prietenesc. Adica sa nu fie o abordare sa spunem abuziva".

De asemenea, acesta a mentionat ca asteapta o situatie oficiala din partea ANAF cu privire la felul in care s-au derulat controalele pe litoral intre 1 si 3 mai pentru a sti exact care a fost numarul de controale, efectele, amenzile si situatiile neplacute de care s-au lovit lucratorii institutiei.

 

"Trebuie schimbata abordarea in care se fac controale. Acum se fac in urma unor sesizari din diferite zone, rapoartele Curtii de Conturi sau alte surse de informare. Trebuie un pic adaugat si schimbat pe fond, si anume un esantion de verificat trebuie stabilit foarte clar pe elemente foarte transparente. In esantionul de control lunar trebuie sa fie aduse companii din fiecare categorie a agentilor economici, si mari, si mijlocii si mici, egale cu ponderea pe care acestea o au in totalul de companii nationale", a precizat ministrul de Finante, potrivit aceleiasi surse.



 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Eugen Teodorovici cere ANAF sa nu aiba o abordare agresiva":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016