Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA in 2023!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect de ordin privind aprobarea procedurii privind recalcularea platilor anticipate cu titlu de impozit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: oug 6/2015, codul fiscal, recalcularea platilor anticipate, impozit, proiect de ordin

ANAF informeaza ca potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2015 - OUG 6/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, in situatia rezilierii, in cursul anului fiscal, a contractelor incheiate intre parti, in care chiria reprezinta echivalentul in lei al unei sume in valuta, platile anticipate stabilite vor fi recalculate de organul fiscal competent, la cererea contribuabilului, pe baza de documente justificative.


In vederea aplicarii unitare de catre organele fiscale a dispozitiilor legale privind recalcularea platilor anticipate si cresterii operativitatii procesului de administrare, prin prezentul proiect de ordin se propune modificarea procedurii privind recalcularea platilor anticipate cu titlu de impozit, aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2365/2014.

Proiect de ordin pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.2365/2014 pentru aprobarea procedurii privind recalcularea platilor anticipate cu titlu de impozit - publicat in data de 27.05.2015


AGENTIA NAtIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
ORDIN NR......
pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.2365/2014 pentru aprobarea procedurii privind recalcularea platilor anticipate cu titlu de impozit

in temeiul prevederilor:
- art.11 alin.(3) din Hotararea Guvernului nr.520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare;
- art.5 alin.(4), art.82 alin.(7^1) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare,
- art.228 alin.(2) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul

ORDIN
ART.I - Anexa nr.1 "Procedura privind recalcularea platilor anticipate cu titlu de impozit" la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.2365/2014 pentru aprobarea procedurii privind recalcularea platilor anticipate cu titlu de impozit", se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La punctul I "Dispozitii generale", subpunctul 1, lit.a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"a) rezilierea, in cursul anului fiscal, a contractelor de inchiriere, in cazul persoanelor care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arenda. Pentru situatiile in care intervin modificari ale clauzelor contractuale, cu exceptia situatiilor prevazute la art.82 alin.(7) si alin.(7^1) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilii au obligația depunerii declarației privind veniturile realizate.

in cazul rezilierii contractelor de inchiriere pentru care chiria reprezinta echivalentul in lei al unei sume in valuta, determinarea venitului anual se efectueaza pe baza cursului de schimb al pietei valutare, comunicat de Banca Nationala a Romaniei, din ziua precedenta celei in care se emite decizia de impunere, impozitul fiind final."

2. La punctul III "Recalcularea platilor anticipate cu titlu de impozit", dupa subpunctul 13, se introduce un nou subpunct 14, care va avea urmatorul cuprins:

"14. in cazul rezilierii, in cursul anului fiscal 2015, a contractelor incheiate intre parti, in care chiria reprezinta echivalentul in lei al unei sume in valuta, incepand cu 1 iunie 2015 organul fiscal competent recalculeaza platile anticipate, stabilite potrivit prevederilor art.82 alin.(1) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, la cererea contribuabilului, pe baza de documente justificative."

ART.II - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

ART.III - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Emis la Bucuresti, la .................
PRESEDINTELE AGENtIEI NAtIONALE DE ADMINISTRARE FISCALa
GELU STEFAN DIACONU
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul "Proiect de ordin privind aprobarea procedurii privind recalcularea platilor anticipate cu titlu de impozit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturiNoutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA in 2023!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate Modificari importante privind TVA in 2023!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016