keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Reducerea birocratiei in actiunile in instanta transfrontaliere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Dec. 2012 Exclusiv
Tags: litigiile transfrontaliere, ue, piata unica, intreprinderi, exequatur

Intreprinderile si consumatorii vor putea sa solutioneze mai usor litigiile transfrontaliere ca urmare a reformei adoptate pe 6 decembrie de ministrii de justitie europeni. Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei si comisarul UE pentru justitie, a salutat adoptarea de catre Consiliu a normelor revizuite prin care se stabileste care instanta nationala are competenta in cazurile transfrontaliere si modul in care hotararile judecatoresti pronuntate intr-un stat membru al UE sunt recunoscute si executate intr-un alt stat membru. Reforma a fost propusa de Comisia Europeana in 2010 (a se vedea IP/10/1705 si MEMO/10/677).



"Aceasta reforma va reduce birocratia cu care se confrunta mii de consumatori si de societati din intreaga Europa, conducand la reducerea problemelor de natura juridica si la facilitarea posibilitatii de a face afaceri in cadrul pietei unice", a declarat Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei si comisarul UE pentru justitie. "Ii multumesc presedintiei cipriote pentru sprijinul acordat in asigurarea faptului ca noile norme au putut fi adoptate inainte de sfarsitul anului."
    
Actele legislative propuse de Comisie in decembrie 2010 au ca scop consolidarea pietei unice si reducerea birocratiei. Acestea propun abrogarea costisitoarei proceduri de exequatur care impune societatilor comerciale sa parcurga mai intai o procedura in instanta indelungata si cu costuri ridicate pentru a obtine o hotarare in materie civila si comerciala recunoscuta intr-un alt stat membru al UE. Se preconizeaza ca, prin eliminarea acestei proceduri administrative, intreprinderile si consumatorii vor economisi pana la 48 de milioane EUR pe an.

Ministrii de justitie, reuniti in cadrul Consiliului UE, adopta pe 6 decembrie propunerea in urma votului exprimat de Parlamentul European la 20 noiembrie 2012 in favoarea sprijinirii reformelor (MEMO/12/875). Regulamentul va intra in vigoare la data publicarii in Jurnalul Oficial al UE in urmatoarele saptamani si va fi aplicabil peste doi ani.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016