Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Regimul TVA se va schimba. IMM-urile vor avea mai mult acces la piata unica si la noi oportunitati de afacere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 15 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: regimul tva, cotele de tva, imm-uri, piata unica

Comisia europeana dezbate in aceasta perioada schimbarea regimului de TVA micile intreprinderi, lansand in acest sens o consultare publica, deschisa pana la data de 20 martie.

Aceasta consultare vine in contextul in care s-a lansat de catre Executivul european o initiativa de revizuire a legislatiei actuale in domeniu, in baza Directivei 2016/112/CE a Consiliului Uniunii Europene din 28 noiembrie 2016 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata.

In acest an ar urma sa fie aprobate noua patru masuri, tinand cont de planul de actiune in domeniul TVA si de agenda de lucru a Comisiei europene:
  • un sistem de TVA mai simplu si care sa nu permita fraude,
  • propunerile privind cotele de TVA,
  • pachetul regimului de TVA pentru IMM-uri
  • si propunerea care vizeaza o mai buna cooperare la nivel administrativ.

In ce priveste pachetul destinat intreprinderilor mici si mijlocii (The SME VAT package), se precizeaza de catre Comisia Europeana ca IMM-urile reprezinta coloana vertebrala a economiei europene, tinand cont de faptul ca insumeaza 98% din totalul afacerilor si creeaza circa 85% din totalul locurilor noi de munca.

Prin urmare, este esentiala dezvoltarea IMM-urilor prin masuri care sa asigure crestere economica, inovare, crearea de locuri de munca si integrarea sociala la nivelul UE. Cu toate acestea, multe obstacole impiedica IMM-urile sa-si atinga potentialul maxim pe piata unica.

De exemplu, regulile de TVA diverse si complexe din UE pot impune o povara administrativa foarte mare pentru IMM-uri, cu precadere in situatiile in care se fac operatiuni cu alte state membre. Asta nu doar ca ingreuneaza dezvoltarea IMM-urilor, dar chiar le impiedica sa faca tranzactii peste granita si sa profite astfel de beneficiile pietei unice.

Aflati mai multe pe acest subiect in comunicarea Comisiei Europene cu privire la propunerile afisate spre consultare publica pana la 20 martie.

Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Regimul TVA se va schimba. IMM-urile vor avea mai mult acces la piata unica si la noi oportunitati de afacere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016