Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MFP a publicat pe site-ul propriu un nou proiect de Hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice. Prin noul proiect, in cazul in care va fi aprobat, se modifica unele aspecte care privesc structura actuala a institutiei.
HOTARARE pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice in temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
Avand in vedere prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2013 pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale, a numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la institutiile si autoritatile publice din subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor.
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
ART. I
Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 52 din 28 ianuarie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 2, alineatul (2), dupa litera k) se introduce o noua litera, lit. k^1),
cu urmatorul cuprins:
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
"k^1) de monitorizare impreuna cu ministerele/autoritatile romane a asistentei tehnice oferite acestora de institutiile financiare internationale si bancile guvernamentale de dezvoltare/cooperare internationala;"
2. La articolul 2, alineatul (2) litera q) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"q) de evidenta a bunurilor ce constituie domeniul public al statului si a bunurilor imobile ce constituie domeniul privat al statului;"
3. La articolul 3, punctele 41 si 79 ale alineatului (1) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"41. reprezinta statul roman in exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor ce ii revin in calitate de actionar la societatile prevazute in anexa nr. 2, conform legii."
"79. solutioneaza plangerile prealabile formulate impotriva dispozitiei obligatorii emisa de catre organul de inspectie economico-financiara, in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.94/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, contestatiile administrative formulate impotriva titlului de creanta emis de structura de specialitate din cadrul Ministerului Finantelor Publice responsabila cu inspectia economico-financiara, in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.66/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si contestatiile formulate impotriva proceselor-verbale de inspectie emise potrivit competentelor legale, de structurile cu atributii privind controlul intern/managerial si controlul financiar preventiv din cadrul Ministerului Finantelor Publice, in conditiile Ordonantei Guvernului nr.119/1999, cu modificarile si completarile ulterioare."
4. La articolul 3, dupa punctul 42 al alineatului (1) se introduce un nou punct, pct. 42^1, cu urmatorul cuprins:
"42^1. asigura centralizarea inventarului bunurilor imobile din domeniul privat al statului intocmit, dupa caz, de ministere, de celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, de unitatile administrativ-teritoriale, precum si de autoritatile publice centrale care au in administrare asemenea bunuri;"
5. La articolul 3, alineatul (1) dupa punctul 48 se introduc doua noi puncte, pct. 48^1 si 48^2, cu urmatorul cuprins:
"48^1. participa la elaborarea strategiei de tara pe termen mediu a institutiilor financiare internationale;"
"48^2. faciliteaza dialogul intre institutiile financiare internationale, bancile guvernamentale de dezvoltare/cooperare internationala si autoritatile romane beneficiare sau potential beneficiare de asistenta tehnica in contextul necesitatii
urmaririi permanente a evolutiei integrate a activitatii acestor institutii in Romania;"
6. La articolul 5, litera k) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"k) sa exprime opinia privind derularea procedurii de atribuire in conformitate cu legislatia din domeniu si sa o inscrie pe Raportul procedurii de atribuire in conditiile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.30/2006 privind functia de verificare a aspectelor procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii."
7. La articolul 7, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Numarul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finantelor Publice este de 1433, exclusiv demnitarii."
8. Articolul 16 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art.16
Persoanele care ocupa functii publice de conducere specifice activitatii de trezorerie din cadrul unitatilor teritoriale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala se numesc in functie, in conditiile legii, prin ordin al ministrului finantelor publice".
9. Anexele nr.1-2 se modifica si se inlocuiesc cu anexele nr.1-2 la prezenta hotarare.
ART. II
Incadrarea personalului Ministerului Finantelor Publice in numarul maxim de posturi aprobat si in noua structura organizatorica se face in termenele si cu respectarea conditiilor prevazute de legislatia in vigoare pentru fiecare categorie de personal.
PRIM-MINISTRU
VICTOR - VIOREL PONTA
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cine va plati noile TAXE SI IMPOZITE din 2014?Comisia Europeana sustine promovarea produselor agricole si agroalimentareCriza de specialistiCum a decis Parlamentul European sa stabilizeze pretul permiselor de poluareBNR a modificat prognoza de inflatie pentru 2010. Vor fi afectate incasarile bugetare?Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Nou! Vezi ce proiect modifica STRUCTURA MFP si ANAFSchimbari in STRUCTURA MFP. Noi functii in Fondul de ContragarantareHG 633/2015 privind modificarea HG 34/2009: organizarea si functionarea MFP si modificarea HG 520/2013 privind functionarea ANAFPrevenirea si Combaterea Spalarii Banilor trece in subordinea FinantelorArticole similare
Proiect de modificare a Normelor de aplicare a Codului fiscal: inregistrarea TVAPrevenirea si Combaterea Spalarii Banilor trece in subordinea FinantelorCum pot primi IMM-urile pana la 200.000 euroMinistrul Finantelor: Incepand cu 2019 se vor aplica cresterile prevazute in Legea salarizariiNormele metodologice din Codul fiscal se modifica. Vezi proiectul!Ultimele articole
Min. Muncii propune 6 schimbari in privinta acordarii concediului si indemnizatiei lunare pentru cresterea copiluluiNormele privind detasarea transnationala, modificate de Ministerul Muncii (PROIECT DE HOTARARE)Finantele modifica Normele metodologice de aplicare a Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoareNoi categorii de persoane pot beneficia de finantare in cadrul Programului IMM InvestMinisterul Muncii suplimenteaza piata fortei de munca din Romania cu 10.000 de lucratori, pentru anul 2021Articole similare
Ce modificari aduce noul proiect MFP in Codul fiscal?Noul proiect care anuleaza cele mai multe penalitati sau majorari de intarziereTrei noi impozite care se mentin pana la 31 decembrie 2015Zoom fiscal: Ordonanta privind acordarea unor facilitati fiscale a fost publicata in Monitorul OficialAnul 2013 a adus trei impozite noiUltimele articole
Obligatii 2017 privind inregistrarea fiscala. Care e procedura?Impozitele care se aplica pana la 31 decembrie 2014 inclusivANAF: Recuperarea sumelor de bani datorate Agentia Domeniilor Statului de catre partenerii contractualiArticole similare
Servicii prestate in anul 2007. Decontul de TVA.O noua colaborare intre institutii: combaterea evaziunii fiscale si cresterea nivelului de colectare a taxelorNou: ANAF propune adaptarea formularelor in domeniul colectarii creantelor fiscaleStudiu de caz: Decontul de TVA. Declaratia 394 (partea I)Microintreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVAUltimele articole
Cladiri inchiriate catre persoane juridice. Se aplica modificari din 2025 cu privire la impozit?Leasing financiar autoturism. Monografie contabila pentru ajustarea de TVAControale ANAF la persoanele fizice. Ce probleme au gasit inspectorii in sem. I din 2024Venituri din inchirieri. De cand se va datora TVA de catre persoanele fiziceProiect: ANAF a pus in dezbatere publica modelul formularului D216Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"