Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Facturare cate o persoana fizica straina. Emitem factura cu TVA?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Mai. 2013 Exclusiv
Tags: tva, codul fiscal, prestari servicii, emitere factura, persoana fizica straina

Vom analiza mai jos daca pentru prestarea de servicii de catre un cabinet inregistrat ca platitor TVA catre un cetatean nonUE se va factura cu TVA.



Solutia consultantului:
Serviciul prestat catre o persoana fizica, trebuie facturat cu TVA  24% deoarece este aplicabila regula generala de taxare de la art. 133 alin. 3 din Codul fiscal si punctul 15 din normele de aplicare.

Aceasta regula generala prevede ca locul de prestare a serviciilor catre o persoana neimpozabila este locul unde prestatorul isi are stabilit sediul activitatii sale economice. Prin norme se stabileste ca locul serviciilor prestate catre persoane neimpozabile se determina in baza prevederilor art. 133 alin. (3) din Codul fiscal daca nu se aplica exceptiile prevazute la art. 133 alin. (4), (5) sau (6) din Codul fiscal, iar operatiunea prezentata de dvs. nu se incadreaza la exceptii.
 
Prevederile legale de la art. 133 alin. (3) din Codul fiscal sunt armonizate cu prevederile cuprinse in Directiva CEE nr. 112/2006 modificata prin Directiva CEE nr. 8 din 12 februarie 2008 de modificare a Directivei 2006/112/CE in ceea ce priveste locul de prestare a serviciilor.

Prin paragraful (5) din Directiva CEE nr. 8/2008 se prevede ca "in cazul prestarilor de servicii catre persoane neimpozabile, norma generala ar trebui sa ramana cea conform careia locul de prestare a serviciilor este locul unde furnizorul si-a stabilit sediul activitatii sale economice."
 
In concluzie, avand in vedere faptul ca locul activitatii economice al cabinetului de avocat  este in Romania, locul serviciului prestat este in Romania, motiv pentru care se aplica cota de 24% TVA la facturarea serviciului.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Facturare cate o persoana fizica straina. Emitem factura cu TVA?":
Rating:

Nota: 3.37 din 5 din 15 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016