Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie la cum completati Formularul 394 incepand cu luna octombrie!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 11 Oct. 2016 Exclusiv
Tags: declaratia 394, formularul 394, octombrie 2016, livrarile de bunuri

Va reamintim ca, potrivit dispozitiilor OPANAF nr. 2264/2016, incepand cu data de 01 octombrie 2016, persoanele inregistrate in scopuri de TVA, vor completa integral formularul 394 ,,Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achiztiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA".

In conformitate cu prevederile actului normativ mentionat anterior, in formularul 394 trebuie declarate, pentru perioada 1 iulie 2016 - 30 septembrie 2016, numai operatiunile desfasurate cu persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania si se completeaza informatiile din cartusele A-C din anexa nr. 1.

Declaratia 394 se depune la organul fiscal competent pana in data de 30 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare, declarate pentru depunerea decontului (luna, trimestrul etc), inclusiv daca in aceasta perioada nu au fost realizate operatiuni de natura celor care fac obiectul declaratiei. In cazul in care perioada de raportare este luna calendaristica, termenul de depunere a declaratiei pentru luna octombrie este 30 noiembrie a. c., iar pentru luna ianuarie este pana la data de 28, respectiv 29 februarie.

Formularul 394 trebuie completat si depus de catre:

- persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii taxabile in Romania pentru care persoana obligata la plata taxei este furnizorul/prestatorul sau beneficiarul. Declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila in Romania pentru care este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri, precum si pentru operatiunile la care se aplica sistemul TVA la incasare;

- persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, care realizeaza achizitii de bunuri sau servicii taxabile pentru care locul livrarii/prestarii este in Romania, inclusiv achizitiile pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, indiferent de data la care intervine exigibilitatea taxei.


Nu se inscriu in acest formular achizitiile intracomunitare de bunuri si servicii pentru care exista obligativitatea inscrierii in declaratia 390.

Nedepunerea declaratiei 394 in termenul legal este considerata contraventie si se sanctioneaza cu amenda, in conformitate cu prevederile art. 336 alin. (2) lit. c) din Codul de procedura fiscala. Amenda aplicabila contribuabililor mari si mijlocii este cuprinsa intre 12.000 lei si 14.000 lei, iar pentru contribuabilii mici si persoanele fizice cuantumul acesteia este de la 2000 lei la 3500 lei.

Sursa: ANAF Galati

Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie la cum completati Formularul 394 incepand cu luna octombrie!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016