Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Microintreprindere neinregistrata in scop de TVA. Cum procedam privind facturarea si ce alte obligatii apar?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: microintreprindere, codul fiscal, activitati de intermediere, comision, facturare

Analiza noastra se refera la o microintreprindere care are ca obiect unic de activitate intermedierea de asigurari si care incaseaza contravaloarea comisionului prin virament bancar de la firma de asigurari cu care are incheiat contract. Persoanele asigurate platesc direct catre asigurator contravaloarea politelor.


Vom stabili daca pentru comisionul incasat de la asigurator microintreprinderea trebuie sa emita factura, precum si daca mai exista alte obligatii de plata in afara de impozitul pe venit microintreprindere.


Conform art. 319 alin. (6 lit.a) din Codul fiscal, persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, pentru livrarile de bunuri sau prestarile de servicii efectuate.

Chiar daca microintreprinderea nu este este inregistrata in scop de TVA, are obligatia emiterii facturii catre societatea de asigurari, pentru comision.

Avand in vedere ca societatea este microintreprindere, fara salariati, aceasta are obligatia de a plati impozitul pe veniturile microintreprinderilor 3%.

Nu va putem indica exact,daca mai aveti si alte obligatii de plata, intrucat acestea se stabilesc punctual.

De exemplu:

-din punctul de vedere al TVA, societatea trebuie sa se inregistreze in scop de TVA, dupa depasirea cifrei de afaceri de 220.000 lei intr-un an calendaristic.

-daca  detine mijloace de transport si cladiri in proprietate, trebuie sa plateasca impozit pe mijloacele de transport si impozitul pe caldirii, la Directia de impozite si  taxe de care apartine.

-daca efectueaza achzitii de bunuri intracomunitare, peste suma de 34.000 lei, sau achzitioaneaza servcii din strainatate,indiferent de valoare, are obligatia platii TVA, printr-un decont special (301) si poate avea obligatii de plata privind impozitul pe veniturile nerezidentilor, in anumite situatii etc.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Microintreprindere neinregistrata in scop de TVA. Cum procedam privind facturarea si ce alte obligatii apar?":
Rating:

Nota: 4.07 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016