Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificari noi privind formularul 100. Proiect MFP

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 15 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: formulare, proiect mfp, retinere la sursa, formularul 100, loteria romana

Va aducem la cunostinta ca pe site-ul Ministerului de Finante a fost recent publicat noul proiect ordin pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui ANAF nr.587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Prin Hotararea Guvernului nr. 111/26.02.2016 prin care au fost aprobate Normele metodologice de punere in aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, au fost prevazute obligatii declarative pentru taxele de licenta si autorizare datorate de organizatorii de jocuri de noroc temporare, pentru taxa de viciu pentru jocurile de noroc caracteristice slot machine si taxa pentru videoloterie datorata de Compania Nationala "Loteria Romana" S. A.

Ca urmare a modificarilor legislative, se impune actualizarea continutului Nomenclatorului obligatiilor de plata la bugetul de stat care cuprinde impozitele si taxele care se declara prin formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat".

Astfel, se propune modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilirea prin autoimpunere sau retinere la sursa, dupa cum urmeaza:

- introducerea urmatoarelor pozitii in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat: Taxa de viciu (pentru jocurile de noroc caracteristice slot machine prevazute la art. 10 alin. (1) lit. e) pct. (i) si (iii) din OUG 77/2009) si Taxa pentru videoloterie (datorata de Compania Nationala "Loteria Romana" - S. A.);

- actualizarea temeiului legal privind obligatiile declarative pentru taxele aferente jocurilor de noroc (pozitiile 66-68), cu referinte la organizatorii jocurilor de noroc temporare;

- actualizarea instructiunilor de completare a formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat".

Proiectul poate fi consultat aici.

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificari noi privind formularul 100. Proiect MFP":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016