Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce inseamna Romania Hub pentru firme? Devino antreprenor!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: romania hub, programul, antreprenor, firme, antreprenori, parteneriate, registrul comertului, florin jianu

Potrivit anuntului facut la inceputul acestei saptamani de Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri, sefii directiilor din Departamentul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT) vor lucra o zi pe luna in mediul privat pentru a cunoaste mai bine problemele intreprinzatorilor, anuntul fiind facut la lansarea Programului Romania Hub.


In ce priveste programul Romania Hub si ideea de a fi antreprenor pentru o zi, Florin Jianu a declarat:

"Antreprenor pentru o zi este un proiect care mie imi este foarte drag si pe care am tinut sa il implementez in cadrul programului Romania Hub. Prin acest program, sefii directiilor din minister vor petrece o zi pe luna in cadrul unei IMM, pentru a-i aduce mai aproape de realitatea economica si de modalitatile in care intreprinzatorii lucreaza, cu speranta ca odata intorsi in minister, politicile si actiunile acestora vor fi mai eficiente si mai aproape de mediul de afaceri".

Noul program Romania Hub este o initiativa a DIMMMAT, informeaza Agerpres, si are ca obiectiv crearea unei platforme comune dedicate antreprenoriatului, reunind sub aceeasi umbrela actori guvernamentali, neguvernamentali, precum si institutii de invatamant si companii. In cadrul acestui program vor fi organizate ateliere de pregatire a tinerilor care isi doresc sa devina antreprenori precum si intalniri intre mediul de afaceri si reprezentanti ai institutiilor publice. Totodata, in cadrul acestei initiative vor fi incheiate parteneriate cu entitati guvernamentale si neguvernamentale in baza carora se va oferi consiliere celor interesati.

In ce priveste situatia actuala a firmelor din Romania, noi sau radiate, ministrul a declarat:

"Conform datelor de la Registrul Comertului, la 15 iunie 2014, sporul de creare de noi firme a fost de 12.000, adica sunt peste 40.000 de noi firme create si circa 30.000 care au fost radiate. Sigur, si nu trebuie negat acest lucru, este inca o rata mare de inchidere, de radiere de firme. Am cerut colegilor mei sa faca o analiza a acestui fenomen, sa vedem ce se intampla, unde trebuie sa actionam si ce politici trebuie aplicate pentru a micsora pe cat mai mult numarul firmelor care isi inceteaza activitatea".

Programul Romania Hub este un concept prin care DIMMMAT isi propune sa aduca impreuna initiativele antreprenoriale independente din Romania si sa le promoveze in mod comun cu alte institutii si ministere.

 Romania Hub nu va necesita alocari financiare suplimentare de la Guvern, iar cei care vor beneficia de acest program au la dispozitie personalul deja angajat in DIMMMAT si in ministerele partenere, precum Ministerul Educatiei sau Ministerul Tineretului si Sportului. De asemenea, programul se bazeaza pe mentorat, informeaza aceeasi sursa.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce inseamna Romania Hub pentru firme? Devino antreprenor!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016