Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reducerea TVA a fost un succes. Ce urmeaza?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea tva, paine, ponta, reducerea cas, taxe, noul cod al insolventei

Chiar daca a fost manifestata si o doza de neincredere in ce priveste reducerea TVA, proiectul s-a dovedit unul de succes, declara premierul Victor Ponta in cadrul conferintei de presa organizate la Ministerul Agriculturii:

"In primul rand a fost un proiect de succes pentru ca, la un an de zile, se dovedeste ca, in ciuda pesimismului aratat din diverse zone, pana la urma a fost un lucru bun. Au fost insa trei elemente esentiale fara de care niciun proiect de acest gen nu poate avea succes. in primul rand calculele, dar daca ne bazam doar pe calcule nu o sa mai scadem niciodata niciun fel de a taxe si nu o sa mai luam niciodata nicio masura stimulativa. A fost curajul de a lua aceasta masura (...) si a fost parteneriatul cu mediul privat, fara de care nu puteam lua aceasta masura. (...) Cred ca trebuie multumit tuturor celor care activeaza in domeniu, pentru ca, daca faci calculele bine, ai si curajul sa iti asumi niste raspunderi si daca faci un parteneriat chiar cu cei carora li se adreseaza, evident ca succesul este mult mai usor de realizat. Doamna Petrescu spunea: mai multi angajati fiscalizati, productie mai mare, incasari mai mari la buget. Ce putem sa ne dorim altceva in urma unei masuri, decat atat", a adaugat Ponta, citat de Sgerpres.

De asemenea, aceeasi surs anunta ca succesul acestei masuri ofera sperante si in privinta unor alte masuri adoptate recent de Executiv, precum reducerea Contributiilor de Asigurari Sociale (CAS).

Potrivit Agerpres, premierul a declarat: "Acest lucru imi da speranta ca si alte masuri deja adoptate, cum este reducerea CAS, vor avea dupa un an de zile aceleasi succes. Sigur, daca facem doar calculele ca la Cotroceni, nu o sa mai aprobam niciodata nimic. Alaturi de asta, a fost curajul de a lua decizia si urmeaza parteneriatul cu mediul de afaceri privat, care trebuie sa faca la nivel macro ceea ce am reusit numai in domeniul panificatiei. si anume sa fie un partener al Guvernului in a arata ca cei cinstiti sunt avantajati de aceste masuri, iar cei care nu platesc taxe si impozite sunt pedepsiti. Altfel, aceasta idee, care de ani de zile se impamantenise in Romania ca doar cei care platesc taxe sunt atacati de catre Guvern si de catre stat si ceilalti nu au nicio o problema, era cel mai rau lucru care se putea intampla pentru dezvoltarea societatii romanesti".

De asemenea, premierul a mentionat ca atat noul Cod al insolventei, cat si celelalte proiecte de reducere a taxelor realizate in parteneriat cu mediul privat "pot sa ne asigure un succes in ceea ce ne dorim si anume o dezvoltare pe termen mediu si lung a unor sectoare esentiale".


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reducerea TVA a fost un succes. Ce urmeaza?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016