Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sesiune ANAF online: Intrebari si raspunsuri privind Declaratia 200

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 01 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: declaratia 200, 25 mai 2016, activitati independente, venituri, pfa

Avand in vedere ca se apropie termenul limita de depunere a formularului 200, 25 mai 2016, sesiunea de indrumare si asistenta derulata miercurea aceasta de ANAFa avut ca tema depunerea Declaratiei privind veniturile realizate din Romania pentru anul 2015. Mai mult, instutia a anuntat ca si sesiunile urmatoare vor avea aceeasi tema.

"Tema sesiunii de astazi 30.03.2016, va fi dedicata exclusiv persoanelor care au realizat in anul 2015 VENITURI DIN ACTIVITATI INDEPENDENTE si care au obligatia de depunere a Declaratiei privind veniturile realizate din Romania", a scris ANAF pe pagina de Facebook.

Am selectat pentru dumneavoastra unele dintre cele mai interesante si utile intrebari referitoare la Declaratia 200. Mai jos gasiti si raspunsurile oferite de ANAF.

"Avand in vedere ca in in anul 2015, o persoana a realizat venituri din activitati independente extrajudiciare (foloseste facturi cu CIF-ul PFA) si judiciare (cu retinere la sursa - Adeverinta de la Tribunal este pe CNP, nu pe CIF), acestea se declara cumulat la aceeasi sectiune sau in sectiuni diferite ale D200? Sau, in ce caz veniturile se declara in mai multe sectiuni, daca veniturile provin din aceeasi profesie liberala? Multumesc."

"La ghiseu nu se primeste 220 fara 200. Daca se depun on-line, in aceeasi zi, sunt luate in considerare? Ce documente trebuie atasate la 220 daca in anul fiscal anterior s-a realizat pierdere sau un venit mult mai mic fata de precedentul?"

 "Daca o persoana depune o declaratie 200 rectificativa dintr-o perioada anterioara anului 2015, se recalculeaza si platile anticipate sau doar sumele din regularizari? Multumesc."

Contribuabil: "Avand in vedere ca in in anul 2015, o persoana a realizat venituri din activitati independente extrajudiciare (foloseste facturi cu CIF-ul PFA) si judiciare (cu retinere la sursa - Adeverinta de la Tribunal este pe CNP, nu pe CIF), acestea se declara cumulat la aceeasi sectiune sau in sectiuni diferite ale D200? Sau, in ce caz veniturile se declara in mai multe sectiuni, daca veniturile provin din aceeasi profesie liberala? Multumesc."


Raspuns oferit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala – ANAF in sesiunea online:

In situatia prezentata de dvs., veti completa un singur cartus corespunzator categoriei de venit realizat de dvs, urmand a evidentia separat asa cum prevede formularul la sectiunea B. Date privind venitul/castigul net anual, randul 3.1 Venit net aferent activitatilor cu regim de retinere la sursa a impozitului - partea din venitul net aferent activitatilor independente pentru care platile anticipate s-au realizat prin stopaj la sursa.

Continuarea AICI.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sesiune ANAF online: Intrebari si raspunsuri privind Declaratia 200":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016