Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie: TVA ar putea creste pana la 20-21% in acest an!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Feb. 2010
Tags: tva, taxa pe valoarea adaugata, pwc, taxa

Taxa pe valoarea adaugata ar putea creste in acest an la 20% sau chiar 21%, considera Peter de Ruiter, reprezentantul PricewaterhouseCoopers (PwC) in Romania, care arata ca o astfel de masura va avea ...

Taxa pe valoarea adaugata ar putea creste in acest an la 20% sau chiar 21%, considera Peter de Ruiter, reprezentantul PricewaterhouseCoopers (PwC) in Romania, care arata ca o astfel de masura va avea "efecte uriase" asupra cresterii veniturilor bugetare.


"Ati fi surprinsi sa vedeti ce-ar putea insemna o crestere a TVA cu 1% pentru buget. Efectul direct al cresterii TVA cu 1% este urias: veniturile bugetare vor creste chiar din luna urmatoare aplicarii, iar pentru mediul de business efectele negative vor fi vizibile doar pe termen scurt", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica al PwC in Romania.

Ruiter a aratat ca pe termen lung efectele vor fi doar pozitive, intrucat populatia se va obisnui cu noua taxa.

Totodata, el a explicat ca in acest moment guvernul este limitat in a mari TVA cu o valoare mai mare, iar daca va exista o crestere in acest an, aceasta va fi la un nivel de 20% sau 21%.

Ruiter a adaugat ca cele mai multe tari din zona Europei Centrale si de Est au un nivel al taxei pe valoarea adaugata in jur la 20%.


Pe de alta parte, avocatul Gabriel Biris, Managing Partner Biris & Goran, nu crede ca va fi nevoie de o astfel de masura si considera ca majorarea TVA-ului ar putea duce la scaderea consumului si, implicit, la cresterea costului vietii. "Sper ca (TVA - n.r.) nu va fi majorata si ca Dumnezeu ii va da guvernului mintea de pe urma. (...) TVA ia de la toti. Creste costul vietii, iar astfel de masuri sunt cele mai rele pentru consum", a spus Biris.
SURSA:Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie: TVA ar putea creste pana la 20-21% in acest an!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016