Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Completare decont TVA. La ce sa fim atenti!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Sep. 2012 Exclusiv
Tags: omfp 3055/2009, tva, opanaf 3665/2011, rambusare, completare decont

O societate a cerut in decontul de TVA pentru luna iulie rambursare de TVA de 30.000 lei. In decontul de TVA pentru luna august societatea apare cu TVA de plata la rd.37 de 2400 lei. Vom vedea in ce masura societatea poate sa isi mai deduca TVA pe luna august daca a cerut rambursare pe luna iulie si daca exista inregistrari contabile pentru situatia opusa.

Raspuns:

In elaborarea raspunsului pentru situatia dvs. vom avea in vedere instructiunile de completare a decontului de TVA 300, aprobate prin  OPANAF 3665/2011, Anexa 2, si  reglementarile contabile prevazute de OMFP 3055/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Din descrierea intrebarii intelegem faptul ca societatea dvs. a completat  in decontul 300, pentru luna iulie, soldul sumei negative de TVA, la randul 42, cu valoarea de 30000 RON. In acelasi formular a solicitata rambursarea acestei sume, prin bifarea casetei corespunzatoare.
In decontul lunii urmatoare, august in cazul de fata, este posibil sa fie preluata suma negativa de TVA,  la randul 38, numai daca nu a fost solicitata rambursarea  acesteia in decontul anterior, respectiv decontul lunii iulie.

Asfel, in situatia dvs., nu este posibil sa fie reportat soldul sumei negative existent in luna iulie, in valoare de 30000 RON. Suma solicitata la rambursare urmeaza sa fie primita  de catre societatea dvs. in urma incheierii procedurii de rambursare TVA.
Prin urmare,  TVA de plata cumulat, completat la randul 37 din decontul lunii august,va fi preluat la randul 41 si  va trebui sa platiti suma  in valoare de 2400 de RON pana la termenul scadent, 25 septembrie 2012. Dupa aceasta data vor fi datorate majorari si penalitati de intarziere.

In ce priveste inregistrarile  in contabilitate a TVA de rambursat, repectiv de plata, acestea sunt cele efectuate in mod obisnuit, prevazute de OMFP 3055/2009. Va recomandam doar sa creati un analitic distinct pentru TVA ceruta la rambursare, pentru a se diferentia de o eventuala suma  de rambursat, ulterioara, pentru care nu este solicitata rambrusarea.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Completare decont TVA. La ce sa fim atenti!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016