Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Drept de deducere TVA pentru achizitie echipament subventionat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Oct. 2012 Exclusiv
Tags: deducere, subventii, tva, opanaf 3665/2011, opanaf 3596/2011

Analizam mai jos cazul unei societati comerciale infiintate cf. OUG 6/2011care primeste drept subventie 48.17% din valoarea fara TVA a achizitiilor. Vom stabili daca TVA-ul aferent subventiei este deductibil. Societatea a achizitionat tehnica de calcul in valoare de 10.000 lei, TVA 2.400 lei si a primit subventie in valoare de 4.817 lei. Se va vedea astfel care este valoarea TVA deductibila care se trece in decontul 300.

Solutia consultantului:

Dreptul de deducere al TVA, reglementat de art. 145-147 din Codul fiscal , poate fi exercitat pentru achizitiile destinate activitatii economice desfasurate.

Orice persoana inregistrata in scopuri de TVA isi poate exercita acest drept de deducere al TVA de la achitiile efectuate, daca acestea sunt utilizate in activitati taxabile din punctul de vedere al TVA, colectand TVA la livrarile de bunuri efectuate sau serviciile prestate. Se deduce TVA de la achizitii si/sau pentru livrari scutite de TVA cu drept de deducere,cum sunt livrarile intracomunitare sau exporturile.

Avand in vedere domeniul de activitate al societatii dvs., serviciile prestate sunt taxabile din punct de vedere TVA, cu drept de deducere, prin urmare consideram faptul ca , la achizitia mijlocului fix subventionat aveti dreptul de deducere al TVA aferent echipamentului, pentru valoarea integrala, de 2.400 lei.

Cu privire la obligatiile declarative, factura trebuie declarata atat in decontul de TVA 300, conform OPANAF 3665/2011 cat si in declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, formular 394, conform OPANAF 3596/2011.

Decontul 300, pentru factura primita cu TVA, in conditiile mentionate in intrebare, va fi completat dupa cum urmeaza:

- randurile 22, 27 si 27.1 vor fi completate cu baza impozabila(10.000 lei) si TVA aferent (2.400 lei)
- randurile 28 si 32 vor fi completate cu valoarea TVA, respectiv 2.400 lei.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Drept de deducere TVA pentru achizitie echipament subventionat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016