Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

OUG care aduce modificari in legislatia privind TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Infotva.ro la 04 Apr. 2011
Tags: tva, ordonanta de urgenta, schimbari, locul de prestare a serviciilor

Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal preconizeaza urmatoarele schimbari in domeniul TVA:I. Transpunerea unor directive ...


Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal preconizeaza urmatoarele schimbari in domeniul TVA:

I. Transpunerea unor directive europene

1. Art. 3 al Directivei 2008/8/CE a Consiliului din 12 februarie 2008 de modificare a Directivei 2006/112/CE in ceea ce priveste locul de prestare a serviciilor – se refera la modificarea si completarea Codului fiscal privind locul prestarii pentru serviciile principale si auxiliare legate de activitati culturale, artistice, sportive, stiintifice, educationale, de divertisment sau activitati similare, cum ar fi targurile si expozitiile, inclusiv in cazul serviciilor prestate de organizatorii acestor activitati.

In prezent, aceste servicii se impoziteaza la locul prestarii efective, chiar daca sunt prestate catre persoane impozabile. Dupa 1 ianuarie 2011, in principiu numai serviciile de natura celor enumerate mai sus, prestate catre persoane neimpozabile,se vor mai impozita la locul prestarii efective, in timp ce serviciile prestate catre persoane impozabile se vor impozita la locul unde este stabilit beneficiarul serviciilor.

2. Directiva 2009/162/UE a Consiliului din 22 decembrie 2009 este o directiva ce modifica anumite dispozitii ale Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata, modificarile fiind in primul rand de natura tehnica. Principalele modificari ale legislatiei in domeniul TVA care deriva din transpunerea acestei directive se refera in principal la:
Cum justificam legal scutirea de TVA

Cum justificam legal scutirea de TVA

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas

Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii

Controale TVA 2021

Controale TVA 2021

Vezi detalii


- introducerea unor dispozitii referitoare la importul si la locul impozitarii livrarilor de gaz si de electricitate, regulile speciale aplicandu-se pentru importurile si livrarile de gaz efectuate prin intermediul oricarui sistem de gaze naturale situat pe teritoriul Comunitatii sau al oricarei retele contectate la un astfel de sistem;

- aplicarea scutirii de TVA pentru importurile efectuate cu ajutorul navelor, atunci cand gazele sunt introduse intr-un sistem de gaze naturale sau intr-o retea de gazoducte cu alimentare in amonte;

- aplicarea unor reguli privind locul impozitarii pentru livrarile si importul de energie termica si agent frigorific similare cu cele aplicate pentru livrarea si importul de energie electrica si gaz;

- aplicarea unor reguli unitare privind locul prestarii pentru serviciile legate de acordarea accesului la orice tip de sistem sau retea de electricitate si de gaze naturale, precum si la retelele de incalizare si de racire.

3. Directiva 2010/23/UE a Consiliului din 16 martie 2010 de modificare a Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata, cu privire la aplicarea optionala si temporara a mecanismului de taxare inversa pentru prestarea anumitor servicii care prezinta risc de frauda.

Potrivit acestei directive, statele membre pot aplica pana la 30 iunie 2015 si pentru o perioada minima de doi ani taxarea inversa pentru transferul de certificate de emisii de gaze cu efect de sera, astfel cum sunt definite la articolul 3 din Directiva 2003/87/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 13 octombrie 2003 de stabilire a unui sistem de comercializare a cotelor de emisie de gaze cu efect de sera in cadrul Comunitatii, transferabile in conformitate cu articolul 12 din directiva, precum si pentru transferul altor unitati care pot fi utilizate de operatori in conformitate cu aceeasi directiva.
Autor: Infotva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "OUG care aduce modificari in legislatia privind TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016