keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Avans spre decontare in valuta. Cum procedam privind plafonulde plati cand avem casierii diferite (puncte de lucru)?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: avans spre decontare, valuta, plafon de plati, casierii diferite, puncte de lucru, legea 70/2015

In cazul urmator, facem referire la situatia unui angajat care va pleca in delegatie in UE. Societatea angajatoare doreste sa ii acorde un avans pentru deplasare in suma de 2000 Euro.



Suma de 2000 euro acordata din caseria euro in ziua X este plafonata conform art. (3) lit. e) Legea 70/2015 sau sunt aplicabile exceptiile prevazute de art. (5) lit. b) din Legea 70/2015?

In cazul in care o societate are mai multe tipuri de caserii (lei, valuta, huf), plafoanele sunt aplicabile pe fiecare caserie in parte sau cumulul platilor, respectiv a incasarilor, din fiecare caserie in parte, nu trebuie sa depaseasca plafonulul prevazut de lege?

Intra in plafonul de plati (5.000 lei) acordarea unui avans spre decontare salariatului respectiv in valuta , conform prevedrilor de la art. 1 alin. (3), art. 3 alin (1) lit. e) si art. 3 alin. (4) din din Legea 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata.

Prin urmare acordarea avansurilor spre decontare in valuta pentru salariatii trimisi in deplasare in strainatate trebuie sa se incadreze in plafonul de 5.000 lei/ persoana/zi.

Diferentele de plata privind  decontarea cheltuielilor de deplasare nu sunt plafonate  conform prevedrilor de la art. 5 lit. b) din Legea 70/2015.

Conform art. 7 si 8 din Legea 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata:

"Art. 7

In cazul persoanelor prevazute la art. 1 alin. (1) care au organizate mai multe casierii, plafoanele prevazute la art. 3 alin. (1) lit. a) si b) si la art. 4 alin. (1) sunt aplicabile pe fiecare casierie in parte.

Art. 8
Sucursalele si alte sedii secundare ale persoanelor juridice care au casierie proprie si/sau cont deschis la o institutie de credit aplica in mod corespunzator prevederile prezentului capitol.”
Asadar, plafonul de plati in numerar se aplica pentru toate valutele (lei, huf, etc) desigur pentru fiecare casierie in parte (punct de lucru declarat la Registru comertului).

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu, consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar




Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016