keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Drepturile la pensie se pot transfera indiferent de statul din UE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: drepturi la pensie, stat ue, lucrator ue, contractul de munca, pensie suplimentara, contributii

Saptamana aceasta a fost adoptata de catre Parlamentul European o Directiva prin care cetatenii europeni care se muta in alt stat membru vor putea sa isi transfere toate drepturile la pensie, se arata intr-un comunicat al PE.


Aceasta directiva urmeaza sa fie aprobata formal de Consiliul de Ministri si prevede, anunta Mediafax, ca lucratorii care se muta in alt stat membru nu isi vor pierde drepturile statutorii (oferite de stat) la pensie.

Mai exact, informeaza sursa, aceasta masura vine ca urmare a faptului ca nu exista la acest moment prevederi similare la nivelul UE pentru schemele suplimentare de pensii, astfel ca cetatenii UE care se muta intre statele membre risca sa-si piarda drepturile achizitionate in decursul unei perioade, daca aceasta nu este considerata suficient de lunga de catre statul in care se muta.

Perioada de subscriere (perioada de apartenenta activa la o schema de pensii) necesara pentru ca o persoana sa isi pastreze drepturile la pensie suplimentara nu trebuie sa fie mai lunga de trei ani, se stabileste in noua Directiva, anunta Mediafax.

De asemenea, n cazul in care un lucrator care isi inceteaza activitatea nu a obtinut inca drepturi la pensie dobandite in momentul incetarii contractului de munca, regimul de pensie suplimentara ramburseaza contributiile varsate de lucratorul respectiv sau varsate in numele acestuia, in conformitate cu dreptul intern sau cu acorduri ori contracte colective, sau, in cazul in care lucratorul respectiv suporta riscul de investitie, fie suma contributiilor varsate, fie valoarea investitiilor rezultate din aceste contributii.

Referitor la drepturile la pensie latente, informeaza Mediafax, se stabileste ca statele membre adopta masurile necesare pentru a garanta faptul ca drepturile la pensie latente ale lucratorilor care isi inceteaza activitatea si ale urmasilor lor sau valoarea acestora sunt tratate proportional cu valoarea drepturilor membrilor activi ai regimului sau cu evolutia indemnizatiilor de pensie platite in prezent.

Totodata, statele membre pot permite regimurilor de pensie suplimentara sa nu retina drepturile dobandite ale unui lucrator care isi inceteaza activitatea, ci sa plateasca lucratorului respectiv, cu consimtamantul sau, un capital echivalent cu valoarea drepturilor la pensie dobandite, in masura in care valoarea drepturilor la pensie dobandite nu depaseste un prag stabilit de statul membru in cauza.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016