Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Eroarea TVA din legislatie, modificata de Guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Ian. 2015 Exclusiv
Tags: modificari, tva, eroarea legislativa, oug 92/2014, plata tva, achizitiile intracomunitare

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul oficial de miercuri a fost publicat un act normativ prin care, alaturi de alte modificari, se rectifica o prevedere legata de taxa pe valoarea adaugata.

Este astfel corectata eroarea legislativa introdusa de OUG nr. 92/2014 prin care s-a abrogat art. 150 din Codul fiscal privind obligatia platii TVA pentru achizitiile intracomunitare de bunuri. In acest sens, legiuitorul introduce un nou articol in Codul fiscal, art. 150^1, cu prevederi similare, aproape identice cu cele abrogate, informeaza HotNews.ro.


Modificarile, din punctul de vedere al TVA, redate de sursa de mai sus, sunt:

    Se reitereaza faptul ca pentru persoanele inregistrate in scopuri de TVA al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat din oficiu nu au dreptul sa deduca TVA pentru achizitiile de bunuri sau servicii efectuate in perioada de invaliditate a codului de TVA. Daca bunuri sau servicii vor fi folosite dupa reinregistrarea in scopuri de TVA cand sunt aferente unor operatiuni taxabile, aceasta persoana are dreptul sa isi deduca TVA de la achizitia acestor bunuri. Deducerea se exercita in primul decont de TVA depus sau intr-un decont ulterior.
     
     

    Beneficiarii persoane inregistrate in scopuri de TVA nu au dreptul sa deduca TVA de la achizitiile efectuate de la persoane al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat din oficiu.

    Fac exceptie cazurile cand achizitiile de la astfel de furnizori se efectueaza in cadrul unor proceduri de executare silita sau a procedurilor aplicabile persoanelor in faliment.

    Noutatea consta in enumerarea punctuala a Legii nr. 85/2014 privind falimentul ca temei al procedurii insolventei si falimentului.

    Tot din punctul de vedere al TVA, se corecteaza eroarea legislativa introdusa de OUG nr. 92/2014 prin care s-a abrogat art. 150 din Codul fiscal privind obligatia platii TVA pentru achizitiile intracomunitare de bunuri. In acest sens, legiuitorul introduce un nou articol in Codul fiscal, art. 150^1, cu prevederi similare, aproape identice cu cele abrogate.

    Astfel, exista in continuare responsabilitate privind plata TVA pentru achizitiile intracomunitare de bunuri.

    Acest nou temei normativ intra in vigoare cu aceeasi data a abrogarii temeiului normativ precedent, 13 februarie, iar responsabilitatea este detaliata in functie de rezidenta si forma juridica a persoanei ce efectueaza achizitia intracomunitara.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Eroarea TVA din legislatie, modificata de Guvern":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016