Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Executare silita pentru 1 leu. Plicul si transportul costa mai mult decat somatia

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: executare silita, 1 leu, somatie, finante, functionarii, activitati independente, persoana fizica autorizata

Administratia Finantelor Publice Gorj a emis un titlu executoriu pentru suma de un leu si l-a expediat persoanei care trebuie sa plateasca aceasta suma.

Persoana in cauza s-a intrebat de ce a mai primit somatie pentru aceasta suma infima, in conditiile in care s-a cheltuit mai mult pentru cumpararea plicului si transportul prin posta catre destinatar, scrie Adevarul.ro.

"Mi se pare ca e o bataie de joc. Eu nu ma duc sa platesc un leu, in conditiile in care pentru taxi trebuie sa platesc cinci lei", a declarat gorjeanca somata de Finante sa achite suma de 1 leu, reprezentand contributia la asigurarile de sanatate datorata de persoane care realizeaza venituri din activitati independente.

Aceasta a desfasurat activitati, in urma cu mai multi ani, ca persoana fizica autorizata (PFA). "Am inchis activitatea in urma cu aproximativ doi ani. Cred ca de aici provine aceasta restanta", ne spune contribuabila.

De asemenea, aceasta a spus ca a pierdut 30 de lei din cauza unei erori a unor functionari de la Finante si nu a mai cerut recuperarea banilor, dar statul ii cere acum sa achite suma de 1 leu.

 "Ca persoana fizica autorizata trebuie sa declar la inceputul anului ce suma estimez ca o sa realizez. in anul 2012, am facut un venit mai mic, astfel ca mai aveam de primit de la Finante 160 de lei. Cand am fost fost sa radiez unitatea, de la finante mi s-a spus ca mai am de primit suma de 160 de lei, dar ca pot s-o ridic cateva luni mai tarziu dupa o rectificare.

Dupa o perioada scurta, am vrut sa folosesc cardul pe care primesc salariul, dar am constatat ca nu pot, pentru ca este blocat. Am intrebat la banca ce se intampla si mi s-a spus ca am de datora un impozit la Primarie de 340 de lei. M-am dus la Finante si functionarii au recunoscut ca s-a facut o greseala si mi-au dat o hartie prin care sa-mi deblochez cardul. Pentru aceasta greseala care nu imi apartine, banca mi-a perceput un comision de 30 de lei, bani pe care nu i-am mai putut recupera. Acum, Administratia Financiara imi cere mie 1 leu, dar eu am pierdut atunci 30 de lei", a declarat aceasta, potrivit Adevarul.ro.

Titlurile executorii se emit daca restanta nu se achita in 180 de zile si se emit automat prin softul de specialitate folosit de institutie.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Executare silita pentru 1 leu. Plicul si transportul costa mai mult decat somatia":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016